VIJESTI

Nacionalna zaklada prepoznala rad HVIDRA-e Novska

Potpisan Ugovor o potpori na rok do tri godine

Potpisan Ugovor o potpori na rok do tri godine

Predstavnici  braniteljskih udruga Grada Novske, Odbora hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Gradskog vijeća Grada Novske, održali su sastanak.

 

 

Predsjednik, Ivica Vulić, upoznao je članove Odbora o nedavnom Ugovoru o financijskoj izvaninstitucionalnoj potpori radu HVIDRA-e Novska. Ugovor  je u Zagrebu  uručila Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Radi se o potpori u visini nešto više od 159 tisuća kuna godišnje, tijekom razdoblja od tri godine  čime je omogućeno zapošljavanje još jedne osobe u Domu hrvatskih branitelja na administrativnim i ostalim poslovima,  te za režijske troškove.

 

 

Kako je taj dio do sada financiran od strane Grada Novske, na određeno vrijeme u planu je zapošljavanje još jedne osobe čime će se omogućiti još kvalitetniji rad Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Novska.

Program je realiziran u suradnji s Razvojnom agencijom NORA Novska, koja je pripremila projekt , a predsjednik Ivica Vulić, podsjetio je i na dosadašnje projekte, „Osnažimo hrvatske branitelje“ i „VIA Bljesak“  (Video Igra Akcija „Bljesak“), koji je u fazi realizacije.

Na sastanku je bilo riječi i o budućim projektima vezanih za Domovinski rat, prezentacija događanja na novljanskom i zapadno- slavonskoj bojišnici, te o dokumentiranju svih Spomen obilježja za stradale hrvatske branitelje na području Grada Novska i Općina Jasenovac i Lipovljani.


 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version