Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Noć muzeja u Sisku

“Sisački etno-praktikum” i “Susret tehnologija”

"Sisački etno-praktikum" i "Susret tehnologija"

Gradski muzej Sisak pripremio je bogat program koji je, osim u prostorijama samog Muzeja u Ulici kralja Tomislava 10, organiziran i u novootvorenom Info-centru industrijske baštine „Holandska kuća“.

Program pod nazivom „Sisački etno-praktikum“, organiziran u prostoru Muzeja u Tomislavovoj ulici, tematski je vezan uz izložbu „Tradicijska moda s početka 20. stoljeća“. Izložba prikazuje gornje odjevne predmete kroz koje možemo pratiti utjecaj gradske mode i same mijene na seljačkom narodnom ruhu.

U Holandskoj kući pak nešto drugačiji program, a stvorena je jedna zanimljiva poveznicu između originalnih predmeta i suvremenih tehnologija kojima je u osnovi zajednička strast i ljubav prema glazbi. Večer započinje prezentacijom Zbirke Velimira Krakera, jedinstvenom zbirkom starih gramofona, fonografa i radio aparata poznatog sisačkog kolekcionara.

Zbirka se ujedno sastoji i od bogate fonoteke od gotovo 2000 ploča. Tzv. „Susret tehnologija“ održat će se upravo u okruženju te vrijedne Zbirke, a gdje će sisačka grupa L.H.D. prezentirati dvostruki A-singl na vinilnoj ploči, uz pomoć vrhunski dizajniranih gramofona Instrumentalni r’n’r trio.

Tijekom večeri održat će se i akcija „Doniraj i uđi u povijest!“ kojom Gradski muzej Sisak nastoji prikupiti što više predmeta koji su vezani uz sisačku industrijsku povijest. Većina takvih predmeta danas se nalaze na tavanima, u podrumima i nekim drugim mjestima, a dolaskom u Muzej mogli bi dobiti novi život i biti dio projekta prezentacije industrijske baštine.


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.