Novska

Novogodišnja priča gamera u Novskoj

Mateja i Stefan u “Priči o Djedu Božićnjaku”

Mateja i Stefan u "Priči o Djedu Božićnjaku"

Pred ulazak u Novu godinu, pročelje zgrade Poduzetničkog inkubatora PISMO „oživjeli“ su gameri Mateja Potočki i Stefan Vedrina. Tehnikom mapiranja fasada zgrade pretvorila se u ogromno platno, u veselu novogodišnju priču.

 

 

S puno boja, video efekata i animacija, u priči o Djedu Božićnjaku, s puno darova i blagdanskim raspoloženjem, površinu pročelja zgrade Mateja i Stefan video projekcijom su pretvorili u nezaboravno, prvi put u Novskoj viđeno 3D mijenjanje javnog prostora u optičku iluziju.

Mateja je diplomirala na Likovnoj akademiji, Stefan je informatičar, oboje su nedavno kao polaznici druge generacije završili edukaciju za izradu video igara pri Poduzetničkom inkubatoru PISMO.

 

 

Bez straha od budućnosti, kaže Mateja, „mogućnosti u gamingu su neograničene“, pa se nakon završetka edukacije odlučila osnovati vlastitu tvrtku za izradu video igara. Učinio je to i Stefan, koji je svoj Sisak zamijenio za Novsku.

Uz 18 ranije osnovanih gaming tvrtki, priključile su im se i njihove tvrtke, „Stegris“ i „Hiroma design“, gaming je Novsku učinio prepoznatljivom i na ulasku u Novu godinu, video radom ovo dvoje gamera budućnost je započela.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/01/PROJEKCIJA.wav?_=1

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version