Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Uspješna godina iza petrinjskog Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj

Oko 2020 građana sudjelovalo je u raznim programima

Oko 2020 građana sudjelovalo je u raznim programima

Savjetovalište za djecu, adolescente i obitelj koji djeluje u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom u Petrinji tijekom 2019. godine održalo je i organiziralo 47 edukativno-obrazovnih aktivnosti (predavanja, radionica, edukacija, tribinu i stručni skup) za djecu, mlade, nastavnike, odgojitelje, stručne suradnike i građane. Voditelj savjetovališta, psiholog Armin Hadžić održao najveći dio edukativnih aktivnosti. Prema procjeni, oko 2020 građana svih uzrasta sudjelovalo je u ovim edukativno-obrazovnim programima.

Samo neke od aktivnosti bile su: 10 edukacija i predavanja za nastavnike, stručnjake i roditelje, 12 radionica Škole zdravlja za građane, 22 predavanja i radionica Škole Ne-ovisnost, 8 radionica Škole nenasilja, multidisciplinarni stručni skup ‘Mentalno zdravlje djece i mladih- izazovi i mogućnosti’ na kojem su sudjelovali: prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, prof.dr.sc. Marina Ajduković iz Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, doc.dr.sc. Vlatka Boričević Maršanić iz Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež iz Kukuljevićeve u Zagrebu i dječji i adolescentni psihijatar Marko Tomičević, voditelj Poliklinike za dječju i adolescentnu psihijatriju NPB ‘Dr. Ivan Barbot’ Popovača.

Također, psiholog Armin Hadžić pružio je tijekom 2019. godine 676 psiholoških usluga u neposrednom radu s klijentima.

Jednakim tempom Savjetovalište za djecu, adolescente i obitelj nastavlja i u novoj, 2020. godini. Zbog velikog obujma edukativnih i projektnih aktivnosti koje se provode van prostora savjetovališta, ‘na terenu’, mole se korisnici da se za usluge psihologa prethodno naruče na: savjetovaliste.petrinja@gmail.com.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.