Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Završetak energetske obnove Područnih škola u Starom Grabovcu, Brestači i Bročicama

Stvoreni uvjeti za ugodniji boravak učenika i za ukupnu uštedu energije

Stvoreni uvjeti za ugodniji boravak učenika i za ukupnu uštedu energije

Nakon završetka  energetske obnove,  unutarnjih radova na zgradi Osnovne škole Novska i sportskoj dvorani, radovima koji su obavljeni,  ugrađena je nova stolarija, nova rasvjeta, kotlovnica, solarna elektrana, u tijeku su i završni radovi  na Područnim školama i Malom rehabilitacijskom centru.

Obavljaju se poslovi na Područnoj školi u Starom Grabovcu, u Brestači i Bročicama, učenici pohađaju redovno nastavu, a  Mali rehabilitaciji centar pohađaju i djeca koja su, dok su trajali radovi bili u Područnoj školi u Starom Grabovcu.

 

SKOLA-ENERGETSK_ (5)

Projekt energetske obnove zgrada škole sufinancirali su s 80 posto Fond za zaštitu okoliša iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a sredstva su dali i Sisačko moslavačka županija i Grad Novska.

– Energetskom obnovom škola stvoreni su uvjeti za ugodniji boravaka učenika, a znatno su nam smanjeni račun za grijanje i struju, kazala je ravnateljica  Antonija Mirosavljević

 

 

Pored školskih objekata, energetska obnova obavljena je na dvije  poslovno stambene zgrade u ulici Kralja Tomislava, na zgradi Hrvatskog doma u Novoj Subockoj, obavljeni su radovi, s ciljem smanjenja potrošnje energije, postavljena je toplinska izolacija, zamijenjena stolarija i rasvjetna mjesta, plinske instalacije, a postavljen je i novi krov na zgradi.

 

SKOLA-ENERGETSK_ (6)

SKOLA-ENERGETSK_ (4)

 

Energetsku obnovu dobio je i Dječji  vrtić „Radost“ Novska i Hrvatski dom u Brestači. Uz energetsku obnovu u cijelosti je rekonstruirana zgrada Poduzetničkog inkubatora PISMO za gaming industriju, ističe gradonačelnik Novske Marin Piletić

 

 

Poslove na  obnovi Područnih škola obavile su novljanske građevinske tvrtke, PE-GRA, Novska i „Venka gradnja“ Novska, koja je obavila i radove  na Osnovnoj školi Novska.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.