Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Danas je Dan sigurnijeg interneta

Kreirajmo zajedno internet bolji za sve

Kreirajmo zajedno internet bolji za sve

Dok s jedne strane internet kao globalna raučunalna mreža nudi pregršt informacija te brzu i trenutačnu komunikaciju kao i prijenos informacija, s druge strane internet nosi i brojne rizike od računalnih prijevara do nasilja preko interneta (cyber bullying) pa je jako važno internet koristiti s dozom opreza.

U sklopu projekta ”Centar za sigurniji internet” današnji dan obilježava se kao Dan sigurnijeg interneta. Svake godine ovu manifestaciju podržavaju brojne organizacije u Hrvatskoj, a cilj je osvijestiti sve korisnike interneta i potaknuti ih da zajedno kreiraju bolji internet.

Djeca i mladi mogu kreirati bolji internet reagiranjem na nasilje, ukazivanjem na njega i pomaganjem vršnjacima koji su žrtve nasilja. Roditelji  i skrbnici stvaraju bolji internet prije svega dijalogom s djecom o njihovom ponašanju na internetu, uključivanjem u aktivnosti svoje djece te davanjem pozitivnoga primjera kako se valja ponašati u internetskom okružju.

Učitelji i svi koji rade s djecom trebaju djeci pružiti informatička znanja i vještine u kreiranju pozitivnih sadržaja na internetu, dok zakonodavci i političari trebaju omogućiti društvo u kojemu će sve gore navedeno funkcionirati te zakonom omogućiti zaštitu djece na internetu.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.