Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Gradonačelnik Babić obišao radove u OŠ Vladimira Vidrića u Kutini

Adaptacija prostora za jednu jasličnu skupinu

Adaptacija prostora za jednu jasličnu skupinu

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić obišao je radove u OŠ Vladimira Vidrića. U ovoj osnovnoj školi u tijeku je adaptacija prostora kojom bi se prostor mogao prenamijeniti za jednu jasličku skupinu.

 

DSCN1809

 

Naime, u Kutini postoji 40-ak djece na listi čekanja za dječji vrtić od kojih 15-ak imaju maksimalan broj bodova, odnosno oba roditelja su zaposlena te ili imaju već godinu dana, ili će uskoro napuniti godinu dana.

 

 

„Početak rada odgojne skupine planiran je za 1. travnja te će svi roditelji biti pravovremeno obaviješteni i sukladno tome će s njima biti obavljeni intervjui kako bi djeca mogla krenuti u vrtić“ dodala je ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Sandra Todorov.

 

 

Podsjetimo, prošle godine u OŠ Vladimira Vidrića prenamijenjen je također  prostor za jednu skupinu jaslica nazvanu Vrapčići. U Kutini postoji lista čekanja za vrtić te su već pokrenuti napori za izgradnjom novog vrtića.

Početkom veljače prezentiran je projekt izgradnje i opremanja Dječjeg vrtića u Kutini. Osim projektne dokumentacije, ishođena je i građevinska dozvola za novi vrtić čija bi površina iznosila 1.235,00 m². Predviđena lokacija za dječji vrtić je Ulica Silvija Strahimira Kranjčevića u Kutini a vrijednost projekta je procijenjena na 22,5 milijuna kuna.

„Dječji vrtić je među prioritetima Grada Kutine te se nadamo prijaviti za sufinanciranje istoga od strane EU ili Republike Hrvatske dok bi dio sredstava bio iz Proračuna Grada Kutine. Našim sugrađanima je vrtić od iznimne važnosti te je on jedan od preduvjeta kako bi mladi, ne samo ostajali, nego i dolazili u Kutinu. Nadamo se čim prije započeti s realizacijom projekta kako bi naši najmlađi sugrađani dobili svoj prostor za igru i učenje a roditelji mogli bezbrižno obavljati svoje poslovne zadatke“ – rekao je gradonačelnik Babić.

 

Slika3

 

U vrtiću se planira osigurati prostor za 8 grupa, odnosno 138 vrtićanaca (3 jasličke grupe s pratećim prostorijama + 5 vrtićkih grupa s pratećim prostorijama), višenamjenski prostori: dvorana, spremište rekvizita, spremište didaktičkih sredstava, prostori za odgojno – obrazovne djelatnike te ostali prostori koji bi bili predviđeni kao tehnički blok, distribucijska kuhinja s pratećim prostorijama. Uz to potrebno je osigurati natkrivenu terasu jasličkih i vrtićkih grupa te urediti vanjski prostor i igralište.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.