Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Policija poziva na oprez zbog prijevara, osobito starijih ljudi

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je pokušao prevariti 80-godišnjakinju iz Siska

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je pokušao prevariti osamdesetgodišnjakinju s područja Siska. Naime, on je putem telefona kontaktirao oštećenu i predstavio se kao policijski službenik te ju uputio u banku kako bi podigla sve novce s računa, a koje bi on došao provjeriti. Nakon razgovora osamdesetgodišnjakinja je krenula u banku, ali je odlučila prethodno stati u Policijsku postaju kako bi provjerila gore navedene navode. Nakon što je događaj prijavila policiji više nije zaprimila pozive s nepoznatog broja.

U cilju preveniranja ovakvih i sličnih prijevara i krađa policija poziva građane, osobito osobe starije životne dobi, da budu oprezne kad im se javi nepoznata osoba:

Ne puštajte nepoznate osobe u svoj dom bez obzira kako se one predstavljaju (službene osobe, predstavnici raznih poduzeća,…). Provjerite tko je nepoznata osoba – tražite identifikacijske dokumente i da se osoba predstavi. U stan pustite samo osobu za koju ste sigurni da je ona kojom se predstavlja i posjeduje dokumente. Sve službene osobe dužne su ih imati i dati vam ih na uvid.

Ne nasjedajte na ‘povoljnu prodaju skupih predmeta’ (medicinska pomagala, mobiteli, markirana roba, zlato, osiguranja, …)

Nemojte nikada davati svoje osobne podatke niti osobne dokumente, posebice bankovne kartice ili novac

Ako se vama ili drugome nešto loše dogodi, ili ako uočite sumnjive osobe i vozila, nemojte šutjeti i prijavite to policiji na broj 192. Zapamtite izgled osoba i vozila, zapišite podatke o vozilu i opis osoba

Ukoliko i dogovorite sastanak s nekom nepoznatom osobom (razne prezentacije, prodaje) pozovite nekog od obitelji ili susjeda.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.