Petrinja

Potpisan Ugovor za opremanje školske sportske dvorane u Petrinji

Vrijedan više od dva milijuna kuna

Vrijedan više od dva milijuna kuna

Ugovor za opremanje školske sportske dvorane u sklopu Osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji danas je potpisan u Maloj vijećnici Grada Petrinje, a potpisali su ga petrinjski gradonačelnik i Tomislav Koprivec iz tvrtke Brid d.o.o. Čakovec koja je pobijedila na natječaju Grada Petrinje za ovaj projekt.

Ugovor je vrijedan nešto više od 2 milijuna kuna, dok je vrijednost cijelog projekta dogradnje školske sportske dvorane 40.5 milijuna kuna, od čega je 34.3 milijuna kuna sufinancirano sredstvima Europske unije. Gradnja je već u tijeku, a trebala bi biti završena do 20. siječnja 2021. godine.

 

 

Gradonačelnik Dumbović istaknuo je da se ovim projektom radi o nadgradnji života u Petrinji za sve generacije.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/02/SPORTSKADVORANA1.mp3?_=1

 

 

Također, gradnja ove dvorane još je jedna potvrda da je Petrinja grad prijatelj djece.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/02/SPORTSKADVORANA2.mp3?_=2

 

Tomislav Koprivec iz tvrtke Brid d.o.o. Čakovec istaknuo je da iza tvrtke stoji opremanje 150 sportskih dvorana diljem Hrvatske, a najbliža Petrinji je ona u Popovači koja je prošle godine dobila nagradu za najljepšu dvoranu po ocjeni arhitekata.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/02/SPORTSKADVORANA3.mp3?_=3

 

 

Oprema koja će se koristiti u novoj dvorani ima certifikate važeće za igranje košarkaških i rukometnih službenih utakmica najviših kategorija. Tvrtka Brid d.o.o. je predstavnik i kooperant slovenske tvrtke Elan, odnosno zastupaju slovensku tvrtku u Hrvatskoj i ujedno proizvode sportsku opremu za njih.

Tako će se primjerice golovi koji će biti postavljeni u petrinjskoj dvorani, proizvesti u Šibeniku, konfencionirati u Varaždinu, a zahvaljujući Elanu distribuiraju se po cijelom svijetu.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/02/SPORTSKADVORANA4.mp3?_=4

 

O stanju radova na izgradnji dvorane govorila je Vlasta Vuglec, pročelnica Odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine, koja je pojasnila da su oni usporeni zbog potrebe ponavljanja temeljenja.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/02/SPORTSKADVORANA5.mp3?_=5

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version