Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Predstavljanje važnih programa i projekata na sjednicama Gradskog vijeća Grada Kutine

Društveni dom Banova Jaruga i Dječji vrtić Kutina

Društveni dom Banova Jaruga i Dječji vrtić Kutina

Na sjednicama Gradskog vijeća kontinuirano predstavljamo programe i projekte koje smatramo važnim za naše građane. Jedna od točki dnevnog reda posljednje sjednice bila je i rekonstrukcija društvenog doma Banova Jaruga s dogradnjom Dječjeg vrtića, ističe gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Ukupna vrijednost projekta je 10,5 mil. kn, 7,4 mil. kn se sufinancira sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Proračuna Republike Hrvatske dok je ostatak predviđen u Proračunu Grada Kutine.

Ovim projektom će se rekonstruirati i opremiti postojeći objekt doma kulture te dograditi dječji vrtić kako bi Dječji vrtić Kutina, stanovnici grada Kutine, razne udruge (te vijeće mjesnog odbora dobili kvalitetan prostor za svoje potrebe, prvenstveno stanovnici Banove Jaruge a zatim i ostali sugrađani.

 

84866875_983915402002663_3706985229500547072_n

 

U svibnju prošle godine potpisan je Ugovor o sufinanciranju između Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Grada Kutine dok se sredinom 2022. godine nadamo završetku svih aktivnosti, napominje Babić.

Ulaganja u prigradska naselja ne staju, neovisno o tome radi li se o prigradskom naselju ili o gradu, naši sugrađani trebaju imati jednake uvjete za život, rad i razbibrigu.

Projekt rekonstrukcije doma je nakon izgradnje škole u Kutinskoj Slatini prije desetak godina najveće ulaganje u jedno prigradsko naselje te me izrazito veseli što je jedan takav projekt pokrenut i bit će realiziran, zaključuje gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.