Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Promocija treće etno bojanke u Interpretacijskom centru baštine Banovine

Ljepote i vrijednosti narodne nošnje Bresta Pokupskog

Ljepote i vrijednosti narodne nošnje Bresta Pokupskog

‘Blago bakine škrinje’ naziv je nove, treće po redu etno bojanke koja će biti predstavljena u srijedu, 12. veljače s početkom u 19 sati u Interpretacijskom centru baštine Banovine. Ovom bojankom se predstavljaju ljepote i vrijednosti narodne nošnje Bresta Pokupskog.

Bojanku će predstaviti Slavica Moslavac, voditeljica etnografskog odjela Muzeja Moslavine Kutina i muzejska savjetnica, predsjednica Kulturno – umjetničkog društva ‘Pokupljanka’, Ružica Pavković i Martina Mladenović, ravnateljica Interpretacijskog centra baštine Banovine.

Kulturno – umjetničko društvo ‘Pokupljanka’  broji tridesetak članova plesne, pjevačke i tamburaške sekcije te je 2017. godine bila jedno od 13 KUD-ova s područja Banovine koji su nastupali na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu posvećenoj blagu baštine Banovine i Pounja. Nakon izdavanja etno bojanki za Kulturno – umjetničku udrugu ‘Viduševac’ iz Gornjeg Viduševa i Kulturno – umjetničko društvo ‘Čuntićanka’ iz Hrvatskog Čuntića, etno bojanka ‘Blago bakine škrinje’ treća je etno bojanka u izdanju Interpretacijskog centra baštine Banovine.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.