Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Proslavljeni kutinski paraatletičari uskoro u novoj dvorani

Nastavak ulaganja u svijetlu budućnost kutinskog sporta

Nastavak ulaganja u svijetlu budućnost kutinskog sporta

Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić najavio je obnovu Dvorane IV. Športskog centra u Kutini, poznatog sportskog središta grada Kutine i okolice.

 

 

Centar subvencionira Grad pa ulaganja nikad ne prestaju – uvijek se nude novi sadržaji. Nakon obnove atletske staze i dvorane za kuglanje, jedne od suvremenijih u ovom dijelu Hrvatske, predana je zamolba Središnjem državnom uredu za šport za sufinanciranje obnove Dvorane IV.

 

 

KT Dvorana 2 foto

 

Dvorana je oštećena u požaru, nakon čega je obnovljena samo djelomično za nužnu uporabu. Tijekom zimskog razdoblja u njoj treniraju paraatletičari kutinskog kluba „Odisej“. Cilj ovog projekta je obnoviti dvoranu za tjelesne pripreme paraatletičara i ostalih sportaša.

Ivan Mažar, stručni suradnik za sport, objasnio je kako će se dvorana koristiti i tko će ju koristiti.

 

 

KT Dvorana 3 foto

 

Profesor Mažar je govorio i o spravama potrebnima za bazičnu pripremu sportaša.

 

 

Renato Habek, ravnatelj Športskog centra, predočio je uvjete treniranja u Centru te želje profesionalnih i rekreativnih sportaša u Kutini.

 

 

Mihovil Rendulić, trener kutinskog paraatletskog kluba „Odisej“, objasnio je što će obnova značiti za parasportaše.

 

 

Trener Rendulić osvrnuo se na rad i planove Kluba, čiji su se sportaši Matija Sloup i Miljenko Vučić proslavili osvajanjem odličja na WPA Svjetskom paraatletskom prvenstvu u Dubaiju 2019. godine.

 

 

Rendulić se osvrnuo i na nadolazeće Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine, na kojima će paraatletičari sudjelovati u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom i Hrvatskog olimpijskog odbora.

 

 

Nastupit će evidentirani članovi Sloup i Vučić, a Erik Fabijan Kaurin i Ema Gradečak, kao potencijalni članovi, moraju ispuniti normu na velikom svjetskom natjecanju kako bi se kvalificirali za odlazak u Tokio.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.