Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

U Noći muzeja gradonačelnik Kutine Muzeju Moslavine čestitao 60. rođendan

Muzej ima 9.500 predmeta podijeljenih u 22 zbirke

Muzej ima 9.500 predmeta podijeljenih u 22 zbirke

Muzej Moslavine Kutina obilježio je Noć muzeja u sklopu koje i svoju 60. obljetnicu postojanja. Time se odlično uklopio u ovogodišnju temu Noći muzeja – „Velike obljetnice hrvatskih muzeja“.

Muzej Moslavine već 13 godina sudjeluje u obilježavanju Noći muzeja i tijekom godina stječe nove prijatelje nudeći im i nove informacije iz raznih vidova kulture od povijesnih, etnoloških, arheoloških, do umjetničkih postignuća eminentnih autora.

 

m-u2

 

Ravnateljica Muzeja Moslavine Jasmina Uroda Kutlić pozdravila je sve posjetitelje u Noći muzeja najavljujući program koji je i ove godine bio raznolik, od prezentacije vezane uz 60. obljetnicu, do jednočinke prof. Ante Juretića, nagradnih igara, razgledanja stalnog postava te nastupa vokalne skupine Rusalke.

O 60 godina Muzeja Moslavine govorila je etnologinja i muzejska savjetnica Slavica Moslavac, koja je u pet mandata obnašala funkciju ravnateljice ove ustanove. Prezentacijom je obuhvatila presjek rada Muzeja koji ima bogat fundus i aktivnosti:

„Muzej ima 9 500 predmeta podijeljenih u 22 zbirke prema odjelima i sve je uvedeno i registrirano, odnosno priznato od Ministarstva kulture. Osim izlaganja i predstavljanja unutar Galerije išli smo i na međunarodne izložbe i predstavljanja i ta međunarodna suradnja je vrlo značajna. Kustosi su radili u svojim područjima, osobno sam kao etnolog sudjelovala na brojnim seminarima, školama folklora gdje predstavljamo Moslavinu i radimo na promociji njezine baštine za koju se dotad nije znalo“, istaknula je Slavica Moslavac.

 

m-u5

 

Noć muzeja posjetio je i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić koji je rekao kako mu je drago što je odaziv na Noć muzeja vrlo dobar.

„Grad Kutina Muzeju Moslavine uz 60. obljetnicu uredio je prostor, tako da su promijenjene instalacije i sve je okrečeno i završeno prije mjesec dana. Zadatak je i dalje se pripremati za ulaganja u ovu ustanovu. Radi se projektna dokumentacija za uređenje podruma ispod zgrade muzeja koji je u derutnom stanju. Ove godine planiramo izvedbenu dokumentaciju aplicirati na Ministarstvo kulture i EU fondove i isfinancirati uz pomoć sredstava grada Grada Kutine“, rekao je gradonačelnik čestitajući Muzeju Moslavine 60 godina uspješnog rada.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.