Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Ulaganja u Kutini: Industrijsko-logistička zona

Razvoj poslovnih zona Grada Kutine

Razvoj poslovnih zona Grada Kutine

Nakon više od polovice mandata koalicije koja je preuzela vlast u Kutini pod geslom „Za gospodarsku obnovu Kutine“, predstavljena je Industrijsko-logistička zona od 74 hektara i u vrijednosti 20 milijuna kuna.

 

ILZ 2

 

Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić ističe da su središnje aktivnosti gospodarskog oporavka dovođenje novih investitora u Kutinu, osiguravanje povoljne poduzetničke klime, smanjenje nezaposlenosti i zaustavljanje iseljavanja stanovnika. Gradonačelnik je pojasnio zašto je baš sada prikladno vrijeme za predstavljanje zone.

 

 

ILZ 3

 

Babić prepoznaje prednosti Industrijsko-logističke zone u odličnoj prometnoj povezanosti s autocestom A3, državnom cestom DC45, željezničkom prugom M1te u blizini magistralnog plinovoda i visokonaponske mreže. Iako u Gradu imaju aktivne pregovore s potencijalnim ulagačima, ne žele izlaziti u javnost s konkretnim imenima.

 

 

Grad Kutina uložio je preko 500 tisuća kuna za projektnu dokumentaciju. Vrijednost pristupne prometne infrastrukture je 15 milijuna kuna, dok je za izgradnju prometnica koje vode u unutrašnjost zone potrebno izdvojiti još 5 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta u ovom trenutku je 20 milijuna kuna.

 

ILZ 4

 

Više – Mišel Novosel iz Grada

 

 

Budući da Grad Kutina provodi aktivne mjere u politici i gospodarstvu, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Hrvoje Krmelić istaknuo je da Grad osigurava novčana sredstva i potporu za male i srednje obrtnike i poduzetnike.

 

 

Cilj navedenih ulaganja u Kutini je oživljavanje lokalnog gospodarstva i stvaranje jednog od najboljih poslovnih okruženja u Republici Hrvatskoj.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.