SMŽ

Dodatna zaštitna oprema za zdravstvene ustanove u našoj županiji

Trenutno u našoj županiji 14 oboljelih od COVID-19, dvoje ozdravilo

Trenutno u našoj županiji 14 oboljelih od COVID-19, dvoje ozdravilo

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Roman Rosavec, nazočili su u ponedjeljak, 30. ožujka 2020. godine, raspodjeli zaštitne opreme zdravstvenim ustanovama s područja Sisačko-moslavačke županije.

 

 

Načelnik Stožera civilne zaštite SMŽ, Roman Rosavec je prije početka podjele opreme zahvalio svim ravnateljima ustanova u zdravstvu što su prepoznali važnost zajedničkog djelovanja u ovim trenutcima.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/03/PODJELA-1.wav?_=1

 

Oprema je podijeljena Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, Zavodu za hitnu medicinu, Zavodu za javno zdravstvo te domovima zdravlja Kutina, Petrinja i Sisak, kao i operativnim snagama Stožera civilne zaštite SMŽ, koje uključuju nižerangirane stožere. Oprema je dopremljena iz Kine, prošla je provjere koje jamče njenu kvalitetu i sigurnost u korištenju naših medicinskih djelatnika.

Opreme u zdravstvenim ustanovama ima dovoljno, rekao je Rosavec

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/03/PODJELA-2.mp3?_=2

 

Župan Ivo Žinić je u ovoj prigodi pozvao sve one koji žele donirati sredstva ili opremu da to učine preko Stožera civilne zaštite.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/03/PODJELA-3.mp3?_=3

 

 

 

Na području SMŽ trenutačno je 14 osoba pozitivnih na COVID 19, rekao je župan. Radosni smo da su prva dvojica izliječeni i pušteni kućama. Dvije su osobe u izolacijskim jedinicama OB Sisak. Deset ih je u samoizolaciji. Župan je zahvalio svim medicinskim djelatnicima na velikim naporima koje danonoćno ulažu u očuvanje povoljnog stanja u Županiji.

 

 

Pozvao je sve stanovnike SMŽ da dosljedno poštuju i provode sve odluke nacionalnog Stožera civilne zaštite.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version