Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Profesori i studenti specijalističkog studija „Priprema i provedba EU projekata“ posjetili SMŽ

Ugostio ih zamjenik župana Roman Rosavec

Ugostio ih zamjenik župana Roman Rosavec

Zamjenik župana Roman Rosavec ugostio je u ime Sisačko-moslavačke županije profesore i studente interdisciplinarnog poslijediplomskog specijalističkog studija „Priprema i provedba EU projekata“ Centra za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu.

Hrvatsko društvo teži i treba težiti mladima, istaknuo je dožupan Rosavec, a upravo ovaj poslijediplomski studij predstavlja kariku koja će upotpuniti razvoj hrvatskog društva.

 

Studenti 001

 

Sisačko-moslavačka županija poznata je po provođenju mnogih međunarodnih i domaćih fondova, a projekti su širokog spektra – od gospodarstva do zdravstva i kulture.

 

 

Studenti 002

 

Prisutni su se susreli s Mariom Čelanom, direktorom razvojne agencije SIMORA, koji ih je upoznao s projektima koji se provode u Sisačko-moslavačkoj županiji. Mi smo u Sisačko-moslavačkoj županiji, na čelu s našim županom, ustanovili da su EU fondovi jedini mogući način opstanka i prosperiteta u budućnosti, poručio je Rosavec.

 

 

Profesor Gojko Bežovan je predstavio studij „Priprema i provedba EU projekata“, koji je osnovan u partnerstvu s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

 

 

Studenti 004

 

Profesor Bežovan istaknuo je prednosti studiranja s iskustvom prakse.

 

 

Profesor je govorio o predsjedanju Njemačke Europskom unijom i objasnio kako Sisak može preuzeti dobru praksu bivših industrijskih gradova.

 

 

Zamjenik župana Rosavec nada se da će neki od polaznika naći svoje mjesto u razvojnim agencijama ili u velikom centru za gaming industriju. Temeljem odluke Vlade Republike Hrvatske Županija je dobila na korištenje bivšu vojarnu u sisačkoj Lađarskoj ulici s više od 18 000 kvadrata površine, gdje će se formirati nekoliko izazovnijih projekata koji su još uvijek u preliminarnoj fazi.

 

Studenti 003


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.