Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

“Gospođo gradonačelnice, da se poslužimo Vašim riječnikom – nadamo se da smo MI bili jasni!”

Otvoreno pismo GI “Siščani u borbi za svoju Ledenu dvoranu” i članova “HK Siscia”

Otvoreno pismo GI "Siščani u borbi za svoju Ledenu dvoranu" i članova "HK Siscia"

U cijelosti prenosimo tekst Otvorenog pisma Građanske inicijative “Siščani u borbi za svoju Ledenu dvoranu” i članova “Hokejskog kluba Siscia”:

 

“Poštovani gospodine premijeru Republike Hrvatske, poštovani gospodine predsjedniče Republike Hrvatske, poštovani gospodine predsjedniče SDP-a!

Obraćamo vam se u ime Hokejskog kluba Siscia, malenog kluba koji postoji već pet godina, ali zadnje tri je onemogućen u treniranju u vlastitom gradu. Unatoč uspjesima koje su klub i njegovi članovi uspjeli ostvariti u ovom kratkom periodu postojanja, ali i unatoč pravomoćnim odlukama tijela Republike Hrvatske nadležnih za sport, Zajednica sportskih udruga Grada Siska i Športsko rekreacijski centar Sisak nam brane ulaz u Ledenu dvoranu Zibel.

Korištenje Ledene dvorane pokušavaju nam uvjetovati nemogućim uvjetima. Neki od tih uvjeta su da u našem klubu mogu trenirati samo žene i da dvoranu možemo početi koristiti tek kad počne Prvenstvo Hrvatske, a u koje se ne možemo niti prijaviti jer nam odbijaju dati potvrdu da imamo gdje osigurati odigravanje domaćinskih utakmica.

Osim što su sami po sebi nepravedni, ti uvjeti koji se nama nameću ne nameću se niti jednom drugom gradskom klubu, a koliko je nama poznato, ovakva situacija se ne događa niti igdje drugde u Hrvatskoj, a usuđujemo se reći niti u svijetu.

Hrvatski Olimpijski odbor i Sportska inspekcija Središnjeg državnog ureda za šport u svojim rješenjima okarakterizirali su spomenute odluke diskriminatornima, protuzakonitima i protuustavnima.

Zar našoj djeci ne preostaje ništa drugo nego da grebu palicama po betonu?

Ne tražimo nikakve ustupke ili privilegije, tražimo samo jednak tretman kakav imaju svi ostali!

Gospodine Plenković, kao premijer naše zemlje imate zadatak osigurati provođenje odluka koje donose tijela RH. Osigurajte provođenje odluka koje su u našem slučaju već donešene!

Gospodine Milanović, kao donedavni član SDP-a upoznati ste sa politikom stranke, i ovo što gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček, kao članica stranke čini je isto politika SDP-a. Sada, kao predsjednik svih građana, pokažite nam da ste stvarno mislili ono što ste rekli u Vašem govoru, da ćete raditi na tome da se u Hrvatskoj svi osjećaju jednako i da se ne osjećaju ustrašeno!

Gospodine Bernardić, od Vas očekujemo da kao predsjednik stranke, čija je članica naša gradonačelnica, objasnite je li diskriminatorna politika koju ona provodi u Sisku politika cijele stranke? Zalažete li se za to da zakoni nisu za sve isti? Ili se zalažete za to da svi trebamo poštovati zakone RH i odluke tijela RH?

I na kraju, gospođo gradonačelnice, da se poslužimo Vašim riječnikom – nadamo se da smo MI bili jasni! Nećemo šutke trpjeti nepravdu, diskriminaciju i omalovažavanje. Više nismo sami u našoj borbi, Siščani su uz nas i idemo do kraja!

Ukoliko Hokejski klub Siscia i dalje bude onemogućavan u ostvarivanju svog prava treniranja u Ledenoj dvorani Zibel od strane gradskih vlasti, te ukoliko se nastavi nepoštivanje odluka tijela Republike Hrvatske nadležnih za sport, bit ćemo primorani za pomoć se obratiti nadležnim tijelima unutar Europske Unije i Međunarodnom olimpijskom odboru.

 

S poštovanjem,

GI “Siščani u borbi za svoju Ledenu dvoranu” i članovi “Hokejskog kluba Siscia”

 

88175422_2537353449721076_6196460987088896_o


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.