Petrinja

Grad Petrinja osigurao modularni kontejner za stradalu obitelj Celčić

Privremeno rješenje za braću koja su ostala bez krova

Privremeno rješenje za braću koja su ostala bez krova

Josip i Stjepan Celčić iz Gornjih Mokrica pokraj Petrinje prije desetak dana ostali su bez krova nad glavom jer je nakon popuštanja drvene grede krov jednostavno otklizao. Grad Petrinja i petrinjski gradonačelnik odmah su pomogli ovoj obitelji osiguravši im smještaj u lokalnom prenoćištu te paketima hrane, a potom je kupljen modularni kontejner koji je i dovezen u Gornje Mokrice tjedan dana nakon nemilog događaja.

 

 

Modularni kontejner ima površinu od 18 kvadrata, priključke za struju i vodu, wc, klimu, tuš kabinu i dva kreveta. Koštao je 72.000 kuna, a u nabavci su pomogli Grad Petrinja, Privreda, Komunalac i HEP. Braća Celčić zahvalila su se na pomoći, a petrinjski gradonačelnik Dumbović rekao je kako se nada da će Grad Petrinja zajedno s državom uskoro pronaći i trajno rješenje za braću Celčić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/03/CELCICI1.mp3?_=1

 

 

Jedan od braće je hrvatski branitelj, o čemu gradonačelnik kaže:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/03/CELCICI2.mp3?_=2

 

 

Naime, svi relevantni dokumenti kao i fotografije nakon urušavanja krova poslani su državnom tajniku Nikoli Mažaru u Središnji državi ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje te se još uvijek očekuje njihovo postupanje zbog čega gradonačelnik izražava svoje negodovanje.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/03/CELCICI3.mp3?_=3

 

 

Modularni kontejner u Gornje Mokrice je transportiralo poduzeće Privreda, a nakon što se za braću Celčić pronađe trajno rješenje ostat će u vlasništvu Grada Petrinje za slične situacije.

 

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version