Novska

Mjere štednje Grada Novske

Gradsko vijeće Grada Novske putem video konferencije

Gradsko vijeće Grada Novske putem video konferencije

Nizom mjera Grad Novska će pomoći svojim građanima, poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima, objavili su ih gradonačelnik Marin Piletić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Novske, Ivica Vulić.

Kroz sedam mjera želi se pomoći i dati podrška nastavku proizvodnje i poslovanju. Među mjerama je oslobađanje plaćanja javnih površina, mjera koja se odnosi na ugostiteljske objekte, od dana zabrane do početka rada, te u još dva mjeseca od ponovnog otvaranja ugostiteljskog objekta.

Plaćanja najma poslovnog prostora u vlasništvu Grada osloboditi će se korisnici koji ih koriste u vremenu trajanja zabrane rada, uz dva mjeseca od  početka ponovnog poslovanja. Mjera pomoći je i „oslobađanje od plaćanja zateznih kamata, od 1. travnja dokraja 2020. godine za sve obveznike“.

Poslovni subjekti oslobađaju se od plaćanja komunalne naknade za mjesece, travanj, svibanj i lipanj, te svi drugi s padom prihoda od 20 posto. Roditelji se oslobađaju plaćanja cijene vrtića u vrijeme u kojem djeca nisu pohađala vrtić. Razvojna agencija NORA do daljnjega će besplatno obavljati konzultantske usluge za poduzetnice. Uspostavljena je i on-line gradska tržnica novljanskih proizvoda.

 

 

– U pripremi su i druge mjere koje su uvjetovane zakonskim okvirima, rekao je gradonačelnik, dodaje da je riječ o izmjenama lokalnih poreza, koja se može provesti uz najavu Ministarstvu financija, do 1 listopada tekuće godine za iduće razdoblje, istaknuo je gradonačelnik Marin Piletić

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/03/NK.mp3?_=1

 

Uvođenje najavljenih Mjera biti će na Dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća Grada Novske, koja je zakazana za ponedjeljak, 6. travnja, a radi situacije s koronavirusom održati će se putem video konferencije.

 

 

Predsjednik GV Grada Novska, Ivica Vulić, očekuje usvajanje Rebalansa proračuna za 10,5 milijuna kuna i svih Mjera štednje koje mogu pomoći poduzetnicima i građanima, a predložio je ukidanje naknada.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/03/NK-1.mp3?_=2

 

Vulić je zamolio i za  razumijevanje sve gradske vijećnike te pozvao da budu što kraći u raspravama tijekom video konferencije.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version