Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Uz reviziju u petrinjskoj knjižnici printaju i zaštitne vizire

Posjetite i link s besplatnim e-slikovnicama

Posjetite i link s besplatnim e-slikovnicama

Kao i sve javne ustanove u Republici Hrvatskoj, tako je i Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja zatvorena s radom zbog pandemije koronavirusom. Ovo razdoblje iskorištavaju za reviziju knjižničarskog fonda, a također su se uključili i u printanje 3D vizira za medicinske ustanove. Nemaju mnogo materijala, kažu, ali koliko god imaju iskoristit će ga i napraviti koliko se može u ovoj situaciji.

 

3D printanje

 

Također, ako imate posuđene knjige iz petrinjske knjižnice, niste dužni vratiti ih niti će vam biti zaračnata zakasnina. Na službenoj Facebook stranici knjižnice stoji sljedeća obavijest:

‘Ponašajmo se odgovorno – ostanimo doma !

Vaša knjižnica kao uostalom i svi građani pridržava se uputa stožera za borbu protiv koronavirusa. To znači da je do daljnjeg knjižnica zatvorena za korisnike. Trenutno sve dok se ne dobiju nove upute Stožera o eventualnoj zabrani dolaska na posao, radnici knjižnice vrše redovitu reviziju i grade nove police za smještaj građe poštujući propisane upute stožera glede uvjeta rada.

Napominjemo da je u ovom periodu nepotrebno brinuti o roku posudbe jer dok su na snazi ove mjere i sve dok traje redovita revizija, zakasnina se neće obračunavati. Isto tako za vrijeme trajanja ugroze knjige ne morate vraćati. Ako ste baš jako naumili vratiti knjige što NE PREPORUČAMO knjige možete ostaviti u ormariću u hodniku knjižnice. Odmah kraj ormarića stoji i dezinfìcijens za ruke.’

Također, obavijestili su najmlađe i njihove roditelje da u ovo vrijeme izolacije mogu koristiti online slikovnice na sljedećem linku. Naime, KREATIVNA MREŽA krenula je s besplatnim e-slikovnicama. To je njihov doprinos nezavidnoj situaciji u kojoj smo svi.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.