Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Županijski vijećnici klubova HSS-HSP i MOST NL doniraju tri vijećničke naknade sisačkoj bolnici

“Spremni smo dijeliti sudbinu naroda kojeg predstavljamo”

"Spremni smo dijeliti sudbinu naroda kojeg predstavljamo"

Priopćenje za medije klubova vijećnika HSS-HSP i MOST NL u Skupštini Sisačko – moslavačke županije prenosimo u cijelosti:

 

“Poštovani građani Sisačko moslavačke županije!

Klubovi županijskih vijećnika HSS-HSP i MOST NL su odlučili dati doprinos borbi protiv nedaća koje su snašle naše građane i gospodarstvo i to na način da tri svoje vijećničke naknade doniraju za potrebe Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku čiji djelatnici podnose veliki teret borbe s COVID-19 u našoj županiji uz stalne probleme oko nedostatka zaštitne opreme.

Isto tako pozivamo ostale klubove i vijećnike, predsjednicu Skupštine i dopredsjednike da se pridruže i da se odreknu tri svoje naknade u korist bolnice u Sisku ili drugih županijskih medicinskih institucija i liječnika primarne zdravstvene zaštite (za nabavu respiratora i/ili zaštitne opreme što je trenutno kritična potreba). Pozivamo župana i dožupane da slijede primjer svoje vlade i odreknu se jedne plaće u svrhu potpore saniranju stanja koje teško pogađa županiju s trenutnim i još većim odgođenim posljedicama koje tek slijede. Pozivamo i članove upravnih vijeća i nadzornih odbora županijskih institucija i firmi da slijede naš primjer.

Kako smo mi predstavnici naroda u najvišem županijskom političkom tijelu, od nas se očekuje da smo spremni na odricanje i da smo spremni dijeliti sudbinu naroda kojeg predstavljamo. Iako je vijećnička naknada relativno mala, te neće znatnije pridonijeti u financijskom smislu, želimo poslati poruku kako građanima naše županije, tako i ostalim vijećnicima da bez zajedništva i odricanja nećemo uspješno svladati ovu krizu.

S obzirom da će se situacija, posebno u gospodarstvu naše županije, sve više komplicirati kako vrijeme odmiče, naši klubovi će u javnost izaći sa konkretnim prijedlozima doprinosa županije u rasterećenju gospodarstvenika i poljoprivrednika a i sami ćemo djelovati u potpori zavisno od razvoja događaja i budućim potrebama te prema svojim mogućnostima.

Klubovi HSS-HSP i MOST NL SMŽ”


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.