Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Grad Kutina primjer je dobre prakse

Potpuna digitalizacija rada gradske uprave

Grad Kutina primjer je dobre prakse kako se uključivanjem građana u rad tijela javne uprave donose transparentnije odluke. Građanima se olakšava svakodnevni život nizom  elektroničkih usluga koje se odnose ili na informiranje o osobnim podacima ili na komunikaciju s raznim službama i pružateljima komunalnih i ostalih usluga, podsjeća gradonačelnik Zlatko Babić

 

 

Prošle godine Grad se odlučio i za iProračun

 

 

Sljedeći projekt je, najavljuje Babić, projekt „Kutina otvoreni grad“

 

 

Uz digitalizacija obrazaca spajanjem Gradske uprave na  nacionalne sustave građani će moći svoje zahtjeve uputiti elektroničkim putem bez dostave suvišne dokumentacije.

Kutina Gradska uprava

Prvo je planirano  uključivanje u e-novorođenče što znači da neće biti potrebe posebno podnositi Gradu zahtjev za isplatu pomoći za novorođenu djecu već će se to biti sastavni dio prijave novorođenčeta, a Grad se prijavio i u projekt e-upisa u vrtić putem kojeg će građani moći upisati svoju djecu u vrtić bez potrebe skupljanja papira.Ovaj će sustav po završetku biti jedinstven u Republici Hrvatskoj. Grad Kutina sudjeluje i u Partnerstvu za digitalnu tranziciju Europske komisije kojem je cilj izrada alata za lokalnu samoupravu s kojim bi lokalna samouprava na razini Europske unije mogla razviti vlastitu digitalnu strategiju.

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.