Kutina

Grad Kutina primjer je dobre prakse

Potpuna digitalizacija rada gradske uprave

Grad Kutina primjer je dobre prakse kako se uključivanjem građana u rad tijela javne uprave donose transparentnije odluke. Građanima se olakšava svakodnevni život nizom  elektroničkih usluga koje se odnose ili na informiranje o osobnim podacima ili na komunikaciju s raznim službama i pružateljima komunalnih i ostalih usluga, podsjeća gradonačelnik Zlatko Babić

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/04/DIGI-1.mp3?_=1

 

Prošle godine Grad se odlučio i za iProračun

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/04/DIGI-2.mp3?_=2

 

Sljedeći projekt je, najavljuje Babić, projekt „Kutina otvoreni grad“

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/04/DIGI-3.mp3?_=3

 

Uz digitalizacija obrazaca spajanjem Gradske uprave na  nacionalne sustave građani će moći svoje zahtjeve uputiti elektroničkim putem bez dostave suvišne dokumentacije.

Prvo je planirano  uključivanje u e-novorođenče što znači da neće biti potrebe posebno podnositi Gradu zahtjev za isplatu pomoći za novorođenu djecu već će se to biti sastavni dio prijave novorođenčeta, a Grad se prijavio i u projekt e-upisa u vrtić putem kojeg će građani moći upisati svoju djecu u vrtić bez potrebe skupljanja papira.Ovaj će sustav po završetku biti jedinstven u Republici Hrvatskoj. Grad Kutina sudjeluje i u Partnerstvu za digitalnu tranziciju Europske komisije kojem je cilj izrada alata za lokalnu samoupravu s kojim bi lokalna samouprava na razini Europske unije mogla razviti vlastitu digitalnu strategiju.

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version