Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ pokrenula digitalnu edukacijsku platformu „Edmodo“

Platforma je jednostavna za korištenje i funkcionira poput društvene mreže

Platforma je jednostavna za korištenje i funkcionira poput društvene mreže

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ pokrenula je digitalnu platformu na kojoj svi sudionici projektnih aktivnosti, ali i ostali sugrađani, mogu pratiti sadržaje aktivnosti koje provode u sklopu njihovih projekata „Međugeneracijski dijalog – put primarne prevencije nasilja u obitelji i društvu“, „Dobro je znati“, „Godine su samo broj II“ i projekta „Programa zapošljavanja žena Zaželi – projekta ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno“.

U vrijeme kada smo usmjereni na održavanje fizičke distance u stvarnom životu, naše aktivnosti smo preusmjerili u digitalne aktivnosti putem kojih sa svima vama želimo ostati u socijalnom kontaktu, a ostvariti i nove kontakte i povezanosti – poručuju Kristina Grdić, mag. ing. graph. tech. i dr. sc. Daša Poredoš Lavor, kreatorice ove platforme koje istu nadopunjavaju novim sadržajima.

Edukacijska platforma pod nazivom “Edmodo“ korisnicima omogućuje razmjenu različitih medijskih sadržaja i dokumenata, te međusobnu komunikaciju. Platforma je jednostavna i funkcionira po principu društvene mreže, a organizirana je po razredima odnosno grupama u koje korisnici pristupaju putem generiranih pristupnih kodova.

 

001

 

Na navedenoj digitalnoj platformi svi zainteresirani mogu pronaći razne sadržaje, one namijenjene učenicima razredne nastave, učiteljicama i učiteljima, roditeljima, odraslim osobama za informiranje i unapređenje životnih vještina, kao i sadržaj namijenjen umirovljenicima. Platforma je nadopunjena i raznim sadržajima za razbibrigu i opuštanje.

Digitalna platforma Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ oslanja se ponajviše na projekt „Međugeneracijski dijalog – put primarne prevencije nasilja u obitelji i društvu“ koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a koji se provodi u partnerstvu s Knjižnicom i čitaonicom Kutina, Domom za starije i nemoćne osobe Petrinja, te Općinom Hrvatska Dubica. Projekt se provodi do 30. lipnja ove godine, uz mogućnost produženja vremena provedbe u skladu s potrebom za provedbom aktivnosti, kao i ovisno o razvoju epidemiološke situacije uvjetovane pandemijom Covida-19.

Projektom Međugeneracijski dijalog – put primarne prevencije nasilja u obitelji i društvu nastojimo osvijestiti društvenu zajednicu o ozbiljnosti ovog obiteljskog i društvenog problema, prevenirati nasilja raznih uzročnosti, putem izravnih susreta s predstavnicima vlasti u lokalnoj zajednici, medijskom kampanjom i susretima s osobama starije živote dobi. Djecu i mlade želimo podučiti zdravim socijalnim odnosima, poštovanju starijih, uočavanju mogućnosti, iskustava i znanja starijih koja vrijedi integrirati u vlastito iskustvo, te omogućiti odgovoran međugeneracijski dijalog“ – pojasnila je voditeljica ovog projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Sve aktivnosti usmjerene su na poboljšanje dostojanstva, kvalitetu življenja, odgovoran međugeneracijski dijalog i razinu informiranosti opće populacije, a osobito osoba starije životne dobi, djece i mladih, te lokalne zajednice koji sada s više dobivenih informacija i zajedničkih susreta mogu svrsishodnije djelovati u smjeru primarne prevencije i veće zaštite prava osoba starije životne dobi, što se izravno reflektira na razinu zdravstvenog stanja, socijalne uključenosti, međugeneracijski dijalog, samostalno korištenje osnovnih suvremenih tehnologija, mogućnosti samostalnog funkcioniranja, ekonomsku sigurnost i podmirenje potreba u vlastitom domu osoba starije životne dobi“ – dodaje dr. sc. Poredoš Lavor.

 

Prilažemo upute o korištenju i pristupanju ovoj digitalnoj platformi:

Edmodo – Upute za prijavu

Edmodo – Upute za korištenje

Edmodo – Upute za škole

Edmodo – Kutak za umirovljenike

Letak – Međugeneracijski dijalog

 

Više o Građanskoj inicijativi “Moj grad Sisak” saznajte na njihovoj internetskoj stranici Gimg-Sisak.hr i na Facebook stranici Građanska inicijativa “Moj grad Sisak”.


 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.