Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Na području SMŽ nema novoooboljelih od bolesti COVID-19

“Vrijeme za opuštanje još uvijek nije stiglo”

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, stoji u Izvješću stožera za srijedu, 22. travnja 2020.

Od trideset i dva pacijenata s područja naše Sisačko-moslavačke županije, dvanaest pacijenata je ozdravilo (sedam iz Siska, dva iz Petrinje, jedna pacijentica iz Lekenika,  jedan pacijent iz Novske i jedan s područja općine Velika Ludina), te imamo sada dvadeset pozitivnih pacijenta na našem županijskom području.

U Domu umirovljenika u Petrinji i Sisku zasad nemamo oboljelih kako korisnika tako niti djelatnika od zarazne bolesti COVID-19.

Apelira se na sve stanovnike da provode socijalno odgovorno ponašanje i dosljedno provode sve preporuke i naputke Nacionalnog kriznog Stožera.

Napominjemo kako vrijeme za opuštanje još uvijek nije stiglo. Virus se prenosi kapljičnim putem i ukoliko stanovnici naše županije ne ograniče svoje kretanje kao i nastavak obaveze pridržavanja svih preporuka s naglaskom na socijalnu distancu, epidemiološka situacija može se i pogoršati.

Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika.

Ovu bolest COVID-19 ne sprječava niti suzbija medicinsko dostignuće i umijeće hrvatskih stručnjaka već model ponašanja ljudi.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.