Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Tržnice počinju s radom uz maksimalnu sigurnost

Ponovno otvaranje zelene tržnice, mliječnog prostora i ribarnice

Ponovno otvaranje zelene tržnice, mliječnog prostora i ribarnice

Gradovi Sisak, Petrinja i Kutina već su najavili ponovno otvaranje „vanjskih“ dijelova tržnica pa će se građani moći opskrbiti domaćim proizvodima. Tržnice će prodavati samo prehrambene proizvode.

Sisačka tržnica najavila je svoje otvaranje 9. travnja, dok će petrinjska tržnica raditi od Velikog Petka. Tržnica u Kutini radit će od subote, 11. travnja. Radno vrijeme tržnica je od 8:00 do 13:00 sati.

„U skladu s navedenom odlukom ulaz u tržnicu bit će dopušten samo s jedne strane, a izlaz iz tržnice će biti na drugoj strani, uz strogo pridržavanje mjera držanja razmaka od 3 do 5 metara između trgovaca i kupaca te obvezne dezinfekcije ruku na ulasku u tržnicu. Molimo sve korisnike, kako prodavatelje tako i kupce, da se i dalje strogo pridržavaju svih do sad danih uputa. Budite strpljivi, imajte razumijevanja i poštujte jedni druge i propisana pravila ponašanja“, poručuju djelatnici Komunalca Petrinja.

Iako sisačka tržnica danas počinje s radom, građanima i dalje ostaje mogućnost korištenja e-Placa, platforme na kojoj je moguće pronaći kontakte certificiranih OPG-ova naše županije s popisom proizvoda.

“Tržnica će raditi tržnima danima, srijedom i subotom, te će za sve OPG-ove koji su do sada radili biti omogućen rad i dalje, ali u skladu s tehničkim uvjetima i preporukama koje moramo poštovati“ rekao je Krešimir Lenić, direktor Komunalnih servisa Kutina.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Kutine Damir Markuš rekao je kako će djelatnici Komunalnih servisa brinuti o tome da se poštuju odredbe Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. „Članovi Stožera civilne zaštite Grada Kutine danonoćno paze na poštivanje pravila Stožera u nađem gradu. Molimo sugrađane da i dalje poštuju sva pravila, pravila o smanjenu kretanja u gradu, a naročito na pravila prilikom ulaska u prostor tržnice“ rekao je Markuš.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić pozvao je sve sugrađane da pomno prate obavijesti iz Komunalnih servisa i dalje te da će o svemu bit pravovaljano obaviješteni.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.