Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Započinje investicijski ciklus Općine Lipovljani

Zahvaljujući dugoročnom planiranju realizirat će se projekti u 2020.

Zahvaljujući dugoročnom planiranju realizirat će se projekti u 2020.

Unatoč sveopćoj krizi izazvanoj koronavirusom koja će svakako imati utjecaj i na smanjenje priljeva sredstava u općinski proračun, no zahvaljujući kvalitetnom dugoročnom planiranju te financijskom poslovanju, Općina Lipovljani, uz izradu paketa mjera pomoći za gospodarstvenike i poduzetnike s područja općine koji su zahvaćeni krizom, započinje investicijski ciklus i realizaciju većine planiranih projekata u 2020. godini, poručuju iz Općine.

Investicije 1

Djelatnici komunalnog poduzeća Lipkom servisi d.o.o. sanirali su cijevni propust na dionici pristupnog puta prema mrtvačnici i groblju te izradili potpuno novi cijevni propust, s većim profilom cijevi. U idućim danima očekuje se početak izgradnje sekundarnog vodovoda do mrtvačnice, ali i groblja u Krivaju. Za ovu dugo očekivanu investiciju zaslužni su i članovi Mjesnog odbora Krivaj na čelu s predsjednikom Mladenom Jancetićem, koji su vrlo aktivni i koji imaju odličnu suradnju s Općinom Lipovljani i općinskim načelnikom.

Investicije 2

Slijedi nastavak rekonstrukcije centra u Lipovljanima, obnova cesta u Piljenicama… Kroz nekoliko dana započinju radovi na izmjeni kompletne javne rasvjete u cijeloj općini, gdje će se postojeća rasvjetna tijela javne rasvjete zamijeniti energetski učinkovitom LED rasvjetom. Osim ulične rasvjete, projekt obuhvaća i reflektorsku LED rasvjetu za vanjsko osvjetljenje svih crkvi i kapelica na području općine te izmjenu rasvjete na malonogometnom igralištu u parku u Lipovljanima. Vrijednost projekta je 2,8 milijuna kuna.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.