Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Lipovljani: Pri završetku gradnja kanalizacije vrijedna 2 milijuna kuna

Završetak radova očekuje se tijekom svibnja

Završetak radova očekuje se tijekom svibnja

Nakon izgradnje kanalizacije u Željezničkoj ulici u Lipovljanima, koja je dovršena krajem prošle godine, u tijeku su i radovi na izgradnji sekundarne kanalizaciju u lipovljanskoj Ulici sv. Barbare, od željezničke pruge do auto ceste, izvještava Damir Smetko. Završetak radova očekuje se tijekom svibnja, a radove je obišao i načelnik Nikola Horvat sa suradnicima, kako bi pratio tijek izgradnje. Radovi na izgradnji kanalizacije u ovim dvjema ulicama vrijedni su oko 2 milijuna kuna, a 80% vrijednosti sufinanciraju Hrvatske vode.

 

Lipovljani 2

 

Kanalizacija u Željezničkoj ulici u Lipovljanima završena je krajem prošle godine. Svi radovi još nisu završeni, posebno oni na saniranju asfaltnog oštećenja. Razlog tomu je nekoliko ispitivanja nepropusnosti sustava i popravak tog oštećenja. Očekuje se brza sanacija, skoro asfaltiranje i konačno uređenje ulice. U Željezničkoj ulici izgrađen je kolektor u dužini 566 metara, čija je vrijednost radova oko milijun kuna, bez uračunatog PDV-a.

 

Lipovljani 3

Radovi u Ulici sv. Barbare izvode se u dužini od 375 metara. Izvođač radova je poduzeće ‘Lonja-Strug’ iz Kutine, a vrijednost radova je oko 600.000 kuna bez PDV-a. Radovi su pri kraju, a kako bi odvodnja kanalizacije uspješno funkcionirala, obje ulice, i Željeznička i Ulica sv. Barbare, na trasi kolektora imaju izgrađene prepumpne stanice, zbog nizinskog dijela trase, što znatno povećava cijenu radova. Povoljno je to što čak 80% investicije financiraju Hrvatske vode, što je oko 1,6 milijun kuna.

 

Lipovljani 4

 

Nakon okončanja poslova na izgradnji sekundarne kanalizacije, stanovnici Željezničke i Ulice sv. Barbare imat će mogućnost priključenja na kanalizaciju, kojom upravlja ‘Lip-kom’ iz Lipovljana.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.