Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Na području općine Lipovljani nema oboljelih

Traži se oprez i daljnje provođenje mjera osobne zaštite

Traži se oprez i daljnje provođenje mjera osobne zaštite

Nakon prve faze popuštanja mjera u virusnoj pandemiji, kojima je u čitavoj Hrvatskoj od 19. ožujka bio zabranjen rad većine gospodarstva i zabranjeno kretanja stanovništva, osim nužne opskrbe i zdravstvenog zbrinjavanja, s traženjem da svi ostanu u svojim domovima i bez socijalnog kontakta, u utorak, 28. travnja, sastao se Stožer civilne zaštite općine Lipovljani, kako bi zaokružio to razdoblje dugo gotovo 40 dana.

Sjednicu Stožera civilne zaštite vodila je Ljiljana Tomić, predsjednica Stožera, a na proteklo razdoblje osvrnuo se Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je operativno radio na provođenju svih propisanih mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite.     -Nakon završenog razdoblja u kojem su provođene mjere zabrane rada i kretanja stanovnika, možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima. Na području općine Lipovljani, do sada, nije bilo zaraženih ni oboljelih od koronavirusa i želimo da tako i ostane. Nekoliko osoba je u samoizolaciji, a provođenje mjera zabrane izvršeno je bez ikakvih problema. U potpunosti smo izvršavali donesene mjere nacionalnog Stožera civilne zaštite, a surađivali  smo i sa Stožerom civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije

 

lipovljani 002

 

 

Za vrijeme ove ‘virusne krize’ Općina Lipovljani i svi njeni djelatnici radili su cijelo vrijeme i bili servis našim stanovnicima. Pridržavali smo se mjera zaštite i socijalne distance, a bez obzira na početak mjera popuštanja, pozivamo sve stanovnike općine Lipovljani da i dalje budu vrlo oprezni, da ne putuju bez potrebe, da se drže i dalje mjere socijalne distance, u zatvorenim prostorima od 2 metra, a na otvorenom prostoru metar, metar i po, do slijedeće osobe. Posebno pozivamo starije osobe od 65 godina da i dalje ostanu kod kuće, sve dok mogućnost zaraze koronavirusom ne prestane u potpunosti.

 

lipovljani 003

 

Osim servisa građanima, tijekom ‘virusne krize’ i provođenja strogih mjera zaštite stanovništva, djelatnici općine radili su i na mjerama pomoći gospodarstvenicima i socijalno ugroženim stanovnicima na području općine Lipovljani, o čemu će raspraviti članovi općinskog vijeća na sljedećoj sjednici – rekao je Nikola Horvat, na sjednici Stožera civilne zaštite općine Lipovljani.

 

lipovljani 004

 

Podsjetio je još da je Stožer donio odluku da se članovima Sportsko ribolovnog društva ‘Šaran’, s dolaskom toplog vremena, dozvoli rekreativni ribolov. Ta odluka se provodi, uz sve mjere zaštite, kroz pojedinačne odlaske na vodu i bez ikakvih zajedničkih druženja.

Policija prima razne dojave od građana, no nakon izvida, utvrdi se da uglavnom kršenja mjera nije bilo, a na području općine Lipovljani nema nikakvih problema s poštivanjem zaštitnih mjera. Svaki dan je i veliki broj zahtjeva za izdavanje propusnica za putovanje van županije, no to su, uglavnom, jednodnevne dozvole za rješavanje nekih potreba, najčešće poljoprivrednika koji ulaze u sezonu sjetve.

 

lipovljani 005

 

Članovi Stožera civilne zaštite općine Lipovljani izrazili su zadovoljstvo prije svega zdravstvenim stanjem na području općine Lipovljani, ali i na području čitave županije, i žele da takvo stanje ostane do potpunog smirivanja i prestanka koronavirusne zaraze. Zato pozivaju sve stanovnike da i dalje budu na oprezu, da se i dalje ne druže i ne izlaze bez potrebe, a starije da svakako ostanu kod kuće, bez obzira na mjere popuštanja, do potpune normalizacije života.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.