Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Pomoć kutinskom gopodarstvu

Sjednica Gradskog vijeća zakazana je za 19. svibnja

Sjednica Gradskog vijeća zakazana je za 19. svibnja

Na 10. sjednici Odbora za gospodarstvo gradonačelnika  Kutine razgovaralo se o pomoći gospodarstvu radi poteškoća koje su prouzrokovane korona krizom. Članovi odbora su se dotaknuli i  godišnjih programa poticanja poduzetništva, odnosno mikro i srednjeg gospodarstva na području Grada Kutine.

„U 2020. godini gospodarstvo se pored “uobičajenih” izvanrednih situacija susreće i s korona krizom te naše mjere pomoći gospodarstvu prilagođavamo novonastaloj situaciji. Gospodarstvo je pokretač društva te na konkurentnom i kvalitetnom gospodarstvu moramo graditi naše temelje. Na Sjednici smo analizirali mjere pomoći gospodarstvu ali i za poticanje daljnjih poduzetničkih aktivnosti naših obrtnika i poduzetnika na području Grada Kutine“ rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Kako bi se očuvale daljnje poslovne  aktivnosti kod poslodavaca kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane koronavirusom (COVID-19) narušena gospodarska aktivnost i likvidnost poslovanja, predlaže se pokretanje Programa dodjele bespovratnih sredstava poduzetništvu i obrtništvu kao pomoć gospodarstvu na području Grada Kutine povezanih s učincima epidemije COVID-19 kojim bi se omogućilo  2.000,00 kuna po zaposlenoj osobi koji imaju zabranu rada sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja te 1.500,00 kn po zaposlenoj osobi koji imaju pad prometa više od 20% uzrokovano posljedicom epidemije COVID-19.

Ovo je jedna od tema na kojoj će putem video konferencije raspravljati gradski vijećnici na 30. sjednici Gradskog vijeća Grada Kutine koja je zakazana za utorak, 19. svibnja .

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.