Kutina

Pomoć kutinskom gopodarstvu

Sjednica Gradskog vijeća zakazana je za 19. svibnja

Sjednica Gradskog vijeća zakazana je za 19. svibnja

Na 10. sjednici Odbora za gospodarstvo gradonačelnika  Kutine razgovaralo se o pomoći gospodarstvu radi poteškoća koje su prouzrokovane korona krizom. Članovi odbora su se dotaknuli i  godišnjih programa poticanja poduzetništva, odnosno mikro i srednjeg gospodarstva na području Grada Kutine.

„U 2020. godini gospodarstvo se pored “uobičajenih” izvanrednih situacija susreće i s korona krizom te naše mjere pomoći gospodarstvu prilagođavamo novonastaloj situaciji. Gospodarstvo je pokretač društva te na konkurentnom i kvalitetnom gospodarstvu moramo graditi naše temelje. Na Sjednici smo analizirali mjere pomoći gospodarstvu ali i za poticanje daljnjih poduzetničkih aktivnosti naših obrtnika i poduzetnika na području Grada Kutine“ rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Kako bi se očuvale daljnje poslovne  aktivnosti kod poslodavaca kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane koronavirusom (COVID-19) narušena gospodarska aktivnost i likvidnost poslovanja, predlaže se pokretanje Programa dodjele bespovratnih sredstava poduzetništvu i obrtništvu kao pomoć gospodarstvu na području Grada Kutine povezanih s učincima epidemije COVID-19 kojim bi se omogućilo  2.000,00 kuna po zaposlenoj osobi koji imaju zabranu rada sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja te 1.500,00 kn po zaposlenoj osobi koji imaju pad prometa više od 20% uzrokovano posljedicom epidemije COVID-19.

Ovo je jedna od tema na kojoj će putem video konferencije raspravljati gradski vijećnici na 30. sjednici Gradskog vijeća Grada Kutine koja je zakazana za utorak, 19. svibnja .

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version