SMŽ

U obilasku turističkih potencijala županije turistički novinari posjetili i Taborište

Najvažniju ulogu imaju kuće za odmor i obiteljska poljoprivredna gospodarstva

Najvažniju ulogu imaju kuće za odmor i obiteljska poljoprivredna gospodarstva

„Sisačko-moslavačka županija savršena je za bijeg od užurbane svakodnevice te kao vikend destinacija. Goste ovdje čeka pregršt autentičnih doživljaja – uz upoznavanje lokalnog identiteta, kulturno-povijesne baštine, običaja i tradicije, tu su i izleti u Lonjsko polje, kupanje u Topuskom, kušanje moslavačkih vina igastronomskih specijaliteta poput šarana na rašljama, rekreacija na biciklima, plovidba našim rijekama…

 

Turisti iz inozemstva polako, ali sigurno otkrivaju naše bogatstvo različitosti”, kazala je Ingrid Padjen Đurić, direktorica Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije, u Taborištu, još jednoj od destinacija koju su tijekom upoznavanja s turističkim potencijalima naše županije, obišli turistički novinari.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/05/INGRID-1.mp3?_=1

 

Pandemija novog koranavirusa Sisačko-moslavačkoj županiji donijela negativne brojke vezane uz dolaske i noćenja turista, ali i pozitivan trend u osmišljavanju turističkih proizvoda koji su odgovor na novi zahtjev turizma da sigurnost i zdravlje gostiju budu na prvom mjestu.

 

Tako smještajni kapaciteti Županije gdje najvažniju ulogu imaju kuće za odmor i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, postaju prednost.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/05/INGRID-2.mp3?_=2

 

Najznačajnija tržišta su Njemačka, Slovenija, Poljska i Italija, ali sve više se okrećemo domaćim turistima, koji su sve brojniji posjetitelji u našoj županiji, dodaje Padjen Đurić.

 

Turistička zajednica trenutačno radi na jačem povezivanju dionika u turizmu, edukaciji turističkih djelatnika, kampanjama internetskog oglašavanja te izradi atraktivnih vizualnih sadržaja. Među njima je i novi promotivni film Sisačko-moslavačke županije.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version