Ostalo

DESNA LIGA predstavila svoj program i kandidate u 6. izbornoj jedinici

“U svojim redovima imamo ljude koji su se doista dokazali u svom poslu”

"U svojim redovima imamo ljude koji su se doista dokazali u svom poslu"

Koalicija Desna liga koju čine stranke Neovisni za Hrvatsku, Hrvatska stranka prava i Generacija Obnove predstavila je u Popovači svoj program i kandidate u 6. izbornoj jedinici. Nositelj liste, ispred stranke Neovisni za Hrvatsku, je zagrebački odvjetnik Davorin Karačić, poznat po zastupanju Marka Perkovića Thompsona u slučaju pozdrava “Za dom spremni”.

U uvodnom dijelu Karačić je istaknuo kako su stranke ove koalicije politički i svjetonazorski bliske te su se vrlo lako našli u temeljnim načelima:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/Karačić-1.mp3?_=1

 

Mi kao hrvatski nacionalisti, ali u onom pozitivnom smislu gdje volimo svoje a poštujemo tuđe, smatramo da je neovisnost Republike Hrvatske najbitnija stvar u njezinom političkom životu”, navodi Karačić:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/Karačić-2.mp3?_=2

 

Karačić ističe kako će se Desna liga zalagati za čvršći nastup prema susjedima koji nažalost ponekad ne pokazuju dovoljno poštovanja i iskrenosti prema našoj zemlji:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/Karačić-3.mp3?_=3

 

 

Govoreći o gospodarskom dijelu programa, Karačić je istaknuo kako je nedopustivo da u Hrvatskoj, bez obzira što Zakon o obveznim odnosima to dozvoljava, u praksi nije moguće izvršiti prebijanja međusobnih potraživanja poduzetnika i države po bilo kojoj osnovi:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/Karačić-4.mp3?_=4

 

Dobra prometna povezanost uvjet je napretka ovog područja te osigurava mogućnost cirkulacije radno sposobnog stanovništa:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/Karačić-5.mp3?_=5

 

Naša koalicija se zalaže za poštivanje ljudskog života od začeća do smrti i stoga je stav ove koalicije da smo apsolutno protiv pobačaja:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/Karačić-6.mp3?_=6

 

Vjerujem da će ljudi iz ovog kraja prepoznati svjetonazor ove koalicije te dobre namjere njezinih ljudi, u svojim redovima imamo ljude koji su se doista dokazali u svom poslu, svatko na svom mjestu, mi ne živimo od politike, mi živimo od vlastitoga rada”, zakjučuje Karačić.

 

 

Drugi na listi koalicije Desna liga je Josip Mišković, ispred Hrvatske stranke prava, koji u četvrtom mandatu obnaša dužnost načelnika, odnosno gradonačelnika Popovače, najmlađeg grada u Hrvatskoj:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/Mišković-1.mp3?_=7

 

Mišković smatra kako je nužna reforma lokalne samouprave:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/Mišković-2.mp3?_=8

 

Naš kraj je pretežno poljoprivredni, a jedan od najvećih problema je poticajna politika, ističe Mišković:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/Mišković-3.mp3?_=9

 

Nacija, obitelj, vjera i Domovinski rat su temelji naše koalicije. I danas se naši branitelji, koji nažalost nisu dobili onakvu državu za koju su se borili i u kakvoj su željeli živjeti, često koriste u raznim politikama:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/Mišković-4.mp3?_=10

 

Mišković navodi kako će se koalicija Desna liga zalagati da branitelji imaju svoja prava:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/Mišković-5.mp3?_=11

 

Na listi koalicije Desna liga u 6. izbornoj jedinici su još redom od trećeg mjesta prema četrnaestom: Štefan Stanešić, Đurđica Jurić, Marko Raič, Miljenko Bušić, Ksenija Tomac – Špoljarić, Antonio Kuliš, Antonia Vuić, Franko Marić, Lucijan Maslać, Antun Kolar, Marijan Hodalj te Gabrijela Omazić.

 

 

Na kraju predstavljanja nositelj liste Davorin Karačić uputio je završnu poruku biračima:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/Karačić-ZAVR.mp3?_=12

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version