Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

GDCK Hrvatska Kostajnica – završna faza projekta “I mi zaslužujemo priliku”

Projekt je financiran iz ESF, a vrijednost projekta je 4.270,728,60 kuna.

Projekt je financiran iz ESF, a vrijednost projekta je 4.270,728,60 kuna.

GDCK Hrvatska Kostajnica ulazi u posljednji mjesec provedbe projekta Zaželi „I mi zaslužujemo priliku“. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a vrijednost projekta je 4.270,728,60 kuna.

Kroz provedbu projekta zaposleno je 7 žena sa područja općine Donji Kukuruzari koje obilaze 49 krajnjih korisnika, 5 žena sa područja općine Majur koje obilaze 35 krajnja korisnika,  6 žena iz Hrvatske Dubice koje obilaze 42 krajnja korisnika i 7 žena sa područja grada Hrvatska Kostajnica koje obilaze ukupno 49 krajnja korisnika u njihovim domovima. Kroz projekt svaka žena je obišla 96 puta svakog korisnika.

 

 

Korisnike obilaze na biciklima koji su nabavljeni u sklopu projekta, a takvim načinom prijevoza osigurava se očuvanje okoliša, smanjenje gužvi na prometnicama te zdrav način života.

Kako bi se osigurala kvalitetnija usluga krajnjim korisnicima na terenu u sklopu projekta nabavljeno je 8 kosilica kojima se služe žene na terenu i vode brigu o održavanju korisnikove okućnice.

 

Isto tako, u sklopu projekta krajnjim korisnicima svaki mjesec dostavljaju se paketi higijenskih potrepština za održavanje doma te za osobnu higijenu korisnika.

S ciljem pružanja što kvalitetnije usluge krajnjim korisnicima na terenu, u sklopu projekta  nabavljeno je 25 tlakomjera, glukometara i aparata za šišanje. Nabavljena oprema isključivo služi za zadovoljavanje korisnikovih potreba te za redovnu kontrolu zdravstvenog stanja krajnjih korisnika.

 

Uz opremu koja služi isključivo krajnjim korisnicima na terenu nabavljena je promotivna odjeća i obuća za svaku djelatnicu ( jakne, majice, gornji dio trenirke, ruksake, radne cipele, zimske kape i šilterice) kako bi bile prepoznatljive u svojoj lokalnoj sredini, ali i među korisnicima.

Dio zaposlenih žena iz ciljane skupine po isteku 24 mjeseca od potpisivanja ugovora o radu završilo je prvu fazu projekta „Zaželi“ te se nadaju nastavku rada kroz fazu II.

 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.