Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Ipak se kreće!

Dok god vjeruje da je to moguće, svatko može promijeniti svijet

Dok god vjeruje da je to moguće, svatko može promijeniti svijet

Učite svoju djecu da žive odvažno i bez zadrške. Svaki dan. Bez iznimke. Učite ih da riskiraju i da rado iskušavaju nove stvari, aktivnosti i nove okuse, upoznaju nove kulture i običaje. Učite ih da uče na greškama i da se uvijek fokusiraju ne na problem nego na njegovo rješenje. Učite ih da do cilja vodi mnogo različitih putova i da put do uspjeha nije ravna crta. Da on zna biti krivudav i kvrgav, ali da su svi putovi upravo takvi i da su pravi dok god vode u željenom smjeru. Učite ih onome što biste željeli da je Vas netko naučio.

 

ruke

Nemojte im usađivati uvjerenje da nešto ne mogu, da su neskromni, nerealni ili nedovoljno sposobni. Takve riječi su vrlo okrutne i njima ih od ničega nećete zaštititi. Naprotiv, u njih ćete ugrađivati sigurne obrasce neuspjeha, nesigurnosti i sumnje u sebe. Ubit ćete njihove vizije. Ako Vi nešto niste u stanju zamisliti, zašto mislite da ni ono to nisu? Mislite da si je prosječan ili čak bilo koji Teslin sugrađanin mogao zamisliti išta od njegovih ideja? Da su mislili da je moguće išta od onoga o čemu je govorio?

 

Fireflies

 

Možda je upravo Vaš osmogodišnjak koji sa žarom govori o tome kako će napraviti auto koji vozi na zrak i koji ga pritom pročišćava novi Galileo, a Vi mu pokušavate utuviti u glavu kako je Zemlja centar Svemira. Podržavajte ih u njihovim luckastim maštarijama jer, tko zna, možda je upravo to nešto što će zaživjeti u godinama koje dolaze i sigurno ne želite da Vas pamte kao inkviziciju ili druge gušitelje znanosti i napretka koji spale na lomači sve što nisu u stanju shvatiti.

 

Earth

 

Dok god vjeruju da je sve moguće, dok god imaju neograničenu snagu mašte, do tada postoji mogućnost da će promijeniti svijet. Čim ubijemo tu kreativnu iskru u njima, ubili smo i svaku šansu za izdizanjem iznad puke prosječnosti. Ako ste slučajno zaboravili, vaša uloga kao roditelja je da im dajete, a ne podrezujete krila. Ovu drugu ulogu će ostatak svijeta nesmiljeno i uporno odrađivati svakoga dana i samo ako ugradite u njih beskrajnu vjeru u sebe, tada im neće biti važno što inkvizicija ima za reći nego će ustrajati i guslati po svome dok ne dokažu svima da su bili u pravu.

 

krila


Naučite ih da budu uporni, predani i gorljivi u onome što ih pokreće, neka se ne daju ušutkati i neka do zadnjega vičuEppur si muove!” 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.