Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Izvršite pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača

Rok za podnošenje zahtjeva istječe u srijedu, 24. lipnja

Rok za podnošenje zahtjeva istječe u srijedu, 24. lipnja

Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održat će se u nedjelju 5. srpnja 2020. Izbori na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u inozemstvu održat će se u subotu 4. srpnja 2020. i u nedjelju 5. srpnja 2020.

Obavještavaju se birači da mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača te podnijeti zahtjev za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju.

Birači mogu pregledati svoje podatke upisane u registar birača na mrežnoj stranici Ministarstva uprave: https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/

Nadležna upravna tijela županija odnosno Grada Zagreba koja vode registar birača objavit će vrijeme, mjesto i način rada radi podnošenja zahtjeva za upis, dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača te radi zaprimanja zahtjeva za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju, aktivnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta.

Zahtjevi se mogu predati neposredno u nadležnom upravnom tijelu, elektroničkim putem na objavljenu e-mail adresu nadležnog upravnog tijela ili putem sustava e-Građani.

Rok za podnošenje zahtjeva istječe u srijedu, 24. lipnja 2020. Više saznajte na ovoj poveznici.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.