Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Na 38. sjednici Gradskog vijeća Grada Popovače o projektima

Mjere za pomoć gospodarstvenicima

Mjere za pomoć gospodarstvenicima

Održana je 38. sjednica Gradskog vijeća Grada Popovače na kojoj su vijećnici i prihvatili Izvješća o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja, izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture, te o izvršenju Proračuna Grada Popovače  2019. godini.

 Vijećnici su donijeli i Odluku o darovanju nekretnine Republici Hrvatskoj, a riječ je o zemljištu u Osekovu na kojem se nalazi Prijamni centar „Crna roda“. Njegova izgradnja je pri kraju, a kako bi dobio uporabnu dozvolu, vlasnik zemljišta na kojem se nalazi može biti samo jedan, a u ovom slučaju to će biti Republika Hrvatska. Također, donijet je i plan razvoja sustava civilne zaštite, te Odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Popovače u 2020. godini.


IMG_20200615_172612


Budući je riječ o prvoj sjednici koja je, nakon epidemije koronavirusa održana u prostoru gradske vijećnice, aktualizirane su teme o realizaciji brojnih projekata od kojih je najvažnija izgradnja Dječjeg vrtića, koji se svečano otvara u petak povodom Dana Grada.


IMG_20200615_161117


Aktualizirane su i teme o obnovi prometnica i pješačkih staza, obnovi groblja, radu pošte u Voloderu, provođenju deratizacije, organizaciji manifestacija, potrebi nastavka programa Zaželi, kompostani, priključenju na kanalizacijsku mrežu, suradnji Grada i Mjesnih odbora, te mjerama koje je Grad poduzeo kako bi pomogao gospodarstvenicima, ugostiteljima i poljoprivrednicima u vrijeme epidemije virusa COVID-19.


IMG_20200615_172635_1

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.