Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Obilježen Dan Sisačko-moslavačke županije

Karmen Valenta dobitnica Nagrade za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije

Karmen Valenta dobitnica Nagrade za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije

Obilježba Dana Sisačko-moslavačke županije počela je jutros u Sisku polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom kod središnjeg križa na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac.

 

cid_946578AC-63FE-42E3-8818-CBA74293AA0E

 

Kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku izaslanstva su zapalila svijeće.

 

cid_41D603CA-4E3C-4279-BAA6-AF3ECC1D0D5C

 

Za Dan županije uzet je dan rođenja Stjepana i Antuna Radića, 11. lipnja, pa je obilježba tradicionalno nastavljena u Desnom Trebarjevu, rodnom mjestu „učitelja hrvatskog naroda“, gdje su pred bistama ispred mjesta na kojem je nekad stajala kuća Radića položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Župan Ivo Žinić:

 

 

IMG_20200610_110947

 

U crkvi Svetog Martina biskupa u Martinskoj Vesi, svetu misu povodom proslave Dana Sisačko-moslavačke županije predvodio je sisački biskup monsinjor Vlado Košić, dok je u Kulturnom centru braće Radić otvorena izložba naziva „Antun i Stjepan Radić – sinovi Trebarjeva“ koju je otvorio izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

 

cid_A3E25E1F-6DF9-4610-B8FF-FEF6D11A913B

Svečana sjednica Županijske skupštine u povodu Dana SMŽ, 11. lipnja održana je u Spomen domu  braće Radić u Desnom Trebarjevu.

ivanka

Predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić je kazala kako danas slavimo 27.rođendan naše županije. „Kroz 27 godina ovo naše područje proživjelo je različite uspone i padove, 27 rođendan slavimo u posebnim, kriznim uvjetima izazvanim koronavirusom. Morali smo se prilagođavati novonastaloj situaciji u svim segmentima društva, pa tako i u radu naše Županijske skupštine. Od prošle Svečane sjednice održali smo šest sjednica i raspravili 112 točaka Dnevnog reda. Svojim odlukama pridonosili smo razvoju i napretku županije, ostvarivali uvjete za gospodarski rast, za razvoj obrazovanja i znanosti, za bolju zdravstvenu zaštitu naših sugrađana, za što bolje djelovanje kulturnog i športskog života, prostorno i urbanističko planiranje i uređenje, održavanju cesta, infrastrukture, prometne infrastrukture i turizma“, rekla je Roksandić te podsjeća kako su u posljednjoj godini mandata ove Županijske skupštine te su do sada odradili 19 sjednica i 304 točke Dnevnog reda.

 

Trebarjevo 7

Čestitku stanovnicima županije uputio je župan Ivo Žinić

 

 

Ukupna sredstva u proteklih godinu i pol dana utrošena za  projekte su  oko 3 milijarde kuna , dodaje župan koji se na potpori zahvalio Vladi RH.

 

 

Misli Stjepana Radića treba uvijek ponavljati, zaključio je župan

 

 

cid_DD508AFE-4993-4BBC-8D2F-AE591661D7A1

 

U ime predsjednika Hrvatskog sabora obratila se njegova izaslanica saborska zastupnica dr.Željka Josić. „Meni je iznimno drago da se ove godine Dan županije obilježava upravo ovdje u Desnom Trebarjevu. Kako mi domaći znamo reći, ovo je mjesto kolijevka borbe hrvatskog prava, hrvatskog naroda za slobodu, socijalnu pravdu i pravicu. Naravno u našoj Posavini moramo se sjetiti zapaljena je i ona, ja bih rekla, prvi krijes prosvjetiteljstva i time smo pokazali koliko nam je važno poštivati naš narodni identitet i našu kulturu. Sisačko-moslavačka županija je jedna od vodećih županija po povlačenju sredstava iz EU fondova. Vrlo se često znamo hvaliti našom gaming industrijom, ali to je jedan jako dobar primjer kako jedna mala lokalna zajednica koja možda i nije bila toliko privlačna, postaje u ovim danima privlačna te mjesto za kvalitetniji budući život. Upravo iz ovog projekta je vidljivo koliko si sami možemo stvoriti bolje uvjete za život“, rekla je Josić te je čestitala na projektima koji su ostvareni te dodaje kako je jako ponosna na svoju županiju.

 

Trebarjevo 8

 

Obilježavanju Dana Sisačko-moslavačke županije pridružio se i izaslanik predsjednika Vlade RH  potpredsjednik Vlade RH , ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

 

 

Podsjetio je i na situaciju s kojom se susrela Hrvatska  u tijeku epidemije bolesti Covid-19

 

 

Članstvo u EU značajno je za razvoj i stabilnost Hrvatske, zaključuje Božinović

 

 

Na svečanoj sjednici uručene su Nagrade  sisačko-moslavačke županije. Nikola Perković primio je nagradu za životno djelo.

 

cid_693BA5B6-A090-48CD-8DA9-AB4DCA73BF40

Za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju nagrada je pripala Odjelu za infektivne bolesti Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ s voditeljicom Odjela Tonkom Jozić Novinc, a nagrada za iznimna postignuća dodjeljena je i gospodinu Darku Sertiću.

 

 

ja 1

 

Za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije nagrade su uručene KUD-u Repušnica, Matiji Sloupu i našoj novinarki, voditeljici i urednici Karmen Valenta.

 

ja 2

 

U kulturno-umjetničkom dijelu programa svečane sjednice sudjeovala je Muška klapa “Kolapjani” i jedni od laureata – KUD Repušnica.

cid_01649C1A-F20F-4115-B22C-C3486D91CDFE

Obrazloženje uz nagradu za našu Karmen:

“Glas koji svakodnevno ulazi u naše domove, automobile i urede sigurno je glas dugogodišnje radijske urednice i novinarke Karmen Valenta. U Sisačko-moslavačkoj županiji teško da je moguće pronaći osobu koja za nju nije čula. Voditeljica mnogih svečanosti i događaja u svim dijelovima ne samo Sisačko-moslavačke županije nego i Hrvatske, osoba je koju svakodnevno susrećemo u prolazu s osmijehom na licu i uvijek rado slušamo putem radio valova.

 

Karmen 4

 

Još kao osnovnoškolka u dvorani Osnovne škole „Braća Ribar“ u Sisku vodila je školske priredbe, a iako je u životu radila različite poslove, uvijek je paralelno s njima bila vjerna medijima i to prije svega i uvijek na prvom mjestu radiju. Prirodna ljubav prema komunikaciji, ljubav prema ljudima i pjesmi, kasnije studij sociologije, sve je to doprinijelo da je Karmen Valenta danas ono što jest. Njezina priča s radijom počela je na Radio Sisku gdje je „ispekla zanat“, a nastavila se na Radio Quirinusu čiji je i danas zaštitni glas i glavna urednica.  

Za svaku emisiju se priprema kao da joj je prva u životu. Jedna od slušateljima najomiljenijih je „Bakina škrinjica“ koja je u počecima svoga emitiranja trajala puna tri sata i uz radio prijemnike vezivala sve one koji vole baštinu, tradiciju, tamburašku i starogradsku glazbu. Već dvadeset godina nedjeljni dopodnevni program Radio Quirinusa rezerviran je za „Nedjelju s Karmen“.

 

Karmen 3

 

Karmen Valenta dva je mandata bila predsjednica županijskog ogranka Hrvatskog novinarskog društva, a kao moderatoricu različitih protokola, programa i promocija prepoznaju je diljem Hrvatske.

Na 12. Danima elektroničkih medija u Zadru za emisiju „Mreža znanja”  nagrađena je Srebrnim mikrofonom, godišnjom nagradom za radijska dostignuća koju svake godine dodjeljuje Hrvatska udruga radijskih nakladnika. 2011. godine osvojila Brončani mikrofon za emisiju “Vrtuljak izvrsnosti”, a 2014. godine Srebrni mikrofon za emisiju “Ke li je, Ke li ne”. 2016. godine uručena joj je nagrada Hrvatskog novinarskog društva “Velebitska degenija” za najbolju radijsku emisiju na temu zaštite okoliša “Bez cenzure”.”

 

Trebarjevo 1

Trebarjevo 5

Trebarjevo 6

Misa u Martinskoj Vesi

IMG_20200610_115341

IMG_20200610_112034

IMG_20200610_110333

_MG_1120

20200610_130033

_MG_1133


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.