SMŽ

Predstavljen Masterplan prometnog razvoja županije

Ukupna vrijednost cijelog projekta je 7 milijuna kuna

Ukupna vrijednost cijelog projekta je 7 milijuna kuna

Održana je Završna konferencija projekta Izrada Masterplana prometnog razvoja Sisačko – moslavačke županije- funkcionalna regija Središnja Hrvatska. Nositelj ovoga projekta je Sisačko-moslavačka županija. Sisačko-moslavačka županija ima povoljan geostrateški položaj s obzirom da kroz nju prolaze mnoge važne prometnice, no, do sada nije imala strateški dokumenat koji bi se odnosio na sustavno planiranje razvoja prometa.

Župan Ivo Žinić

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/MASTER-1.mp3?_=1

 

Ukupna vrijednost cijelog projekta je 7.039.079,20  kuna. Izrada Masterplana  prometnog razvoja Sisačko-moslavačke županije preduvjet je koji će omogućiti efikasno i održivo planiranje i upravljanje, te će služiti kao temelj za realizaciju projekata iz područja integriranog prmeta i održive regionalne/urbane mobilnosti.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/MASTER-2.mp3?_=2

 

Dobivanjem strateškog dokumenta moći će se sustavno planirati razvoj svih vrsta prometa, A Masterplan je temelj za buduće projekte , za koje će se  sredstva moći osigurati iz fondova Europske unije

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/MASTER-3.mp3?_=3

 

Izrađivač Masterplana prometnog razvoja Sisačko- moslavačke županije- funkcionalna regija Središnja Hrvatska je tvrtka Consultants d.o.o.

„Na samom početku su prikupljeni podaci od svih relevantnih institucija, a potom je napravljena i analiza kako bi se ustanovila svrhovitost i relevantnost dokumentacije.“ – istaknuo je voditelj ovog projekta Marko Bašić, koji je zahvalio

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/MASTER-4.mp3?_=4

 

Krovni je ovo strateški dokument

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/MASTER-5.mp3?_=5

 

Dokument je bio sačinjen od nekoliko izvješća, pripremljen je prednacrt s definiranim ciljevima i propisanim mjerama, a potom je taj nacrt išao na stratešku procjenu utjecaja na okoliš. Kada je sve u potpunosti definirano izrađena je konačna verzija Masterplana, plan provedbe i završni izvještaj, ističe Bašić.

Tijekom pripreme odrađeno je niz analiza, brojanje vozila, anketiranje kućanstava, ishodišna i odredišna istraživanja u javnom prijevozu,aanketiranje u parkiranom sustavu.

O ciljevima, Sven Simov (Urbanex)

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/MASTER-6.mp3?_=6

 

Drugi prioritet stavlja fokus na intermodalni javni, putnički prijevoz

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/MASTER-7-A.mp3?_=7

 

Drugi cilje je unaprijeđenje upravljanja u organizaciji mobilnosti

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/MASTER-8.mp3?_=8

 

Na četvrti cilj će otići i najveći dio “financijskog kolača”

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/06/MASTER-9.mp3?_=9

 

U ovo je uključeno unaprijeđenje javnog prijevoza, cestovnog, željezničkog i riječnog. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a iznos EU potpore je 5.983,217,32 kune. Za izradu Masterplana izdvojeno je 2.856,00 kuna.

 

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version