Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Birači prepoznali rad kandidata HDZ-a s područja naše županije i dali im povjerenje

Žinić: “Pripremamo Ivana Celjaka za gradonačelnika Siska, a Magdalenu Komes za gradonačelnicu Petrinje”

Žinić: "Pripremamo Ivana Celjaka za gradonačelnika Siska, a Magdalenu Komes za gradonačelnicu Petrinje"

U našoj, šestoj izbornoj jedinici, s liste HDZ-a u Hrvatski sabor ulaze Davor Božinović, Marijana Petir, Krunoslav Katičić, Dražen Barišić, Ivan Celjak i Dražen Bošnjaković. Sa liste Restart koalicije u Hrvatski sabor ulaze Davorko Vidović, Boris Lalovac, Ivana Posavec Krivec i Željko Lenart. Sa liste Domovinskog pokreta u Hrvatski sabor ulaze Željko Sačić i Stephen Nikola Bartulica, dok sa liste platforme Možemo u Hrvatski sabor ulazi Bojan Glavašević, a sa liste MOST-a u Hrvatski sabor ulazi Nikola Grmoja.

Podsjetimo, HDZ je na parlamentarnim izborima održanima u nedjelju, 05. srpnja 2020. osvojio najviše mandata u osam izbornih jedinica i u inozemstvu, dok je Restart koalicija pobjedu odnijela u dvije izborne jedinice.  Rezultate je komentirao predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

 

 

Birači su prepoznali programe i ljude, dodaje Žinić

 

 

Župan je najavio i daljnje suradnje

 

 

Parlamentarni izbori su i test za izbore na lokalnoj razini

 

 

Podsjetimo, SDP je doživio i teški poraz u Sisku, što je velika poruka aktualnoj gradonačelnici Kristini Ikić Baniček godinu dana prije lokalnih izbora. SDP je prije 4 godine osvojio 100 glasova više od HDZ-a, a sada je HDZ bolji od SDP-a za 2.600 glasova. Iako joj je u 6. izbornoj jedinici nedostajalo 300 glasova da uđe u Sabor sa svoje liste uz pomoć preferencijalnih glasova, Kristina Ikić Baniček je u Sisku doživjela i osobni poraz od budućeg HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Ivana Celjaka, po broju preferencijalnih glasova.

 

 

Na birališta u Sisačko-moslavačkoj županiji izašlo je 42,16 posto birača. Najveća izlaznost u gradovima naše županije zabilježena je u Sisku gdje je na birališta izašlo 46,29 posto birača, dok je najmanja izlaznost od 39,86 posto zabilježena u Glini. Kod općina, najveća izlaznost je zabilježena u Jasenovcu gdje je na birališta izašlo 56,25 posto birača, a najmanja izlaznost od 19,09 posto zabilježena je u Gvozdu.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.