Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Izgradnja brana za obranu od poplava

Projekt je financiran iz EU fondova, a nositelj projekta su Hrvatske vode

Projekt je financiran iz EU fondova, a nositelj projekta su Hrvatske vode

U posljednjih nekoliko godina grad Hrvatska Kostajnica se sve češće bori sa poplavama koje se dešavaju najčešće u proljetnom i jesenskom periodu. S obzirom da se rijeka Una proteže dužinom cijeloga grada u trenutku porasta vodostaja rijeke Une pod ugrozom su brojne kuće. Do sada su se građani i civilna zaštita uspješno branile od poplava, ali su pritom ulagale velika sredstva te angažman velikog broja profesionalaca tako i volontera.

Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan uputio je zahvalu svima koji sudjeluju u obrani od poplava

 

 

 

S obzirom na sve češće  poplave u Hrvatskoj Kostajnici u tijeku je izrada  elaborata za postavljanje montažnih i čvrstih brana na rijeci Uni koje bi služile za obranu od poplava. Sa idejnim rješenjem upoznao nas je Dalibor Bišćan

 

 

Montažna brana će se postavljati dužinom ulice Nina Marakovića ukoliko se ukaže potreba za istim točnije ukoliko dođe do ugroza od poplava. Detaljnije o radovima, gradonačelnik Bišćan

 

 

Od ulice Kavrlja pa sve do ulice Ante Starčevića raditi će se obala utvrda iznad stogodišnjeg vodostaja rijeke Une.

 

 

U Unskoj ulici raditi će se rekonstrukcija postojećeg zida s time da će se njegova sredina povisiti za 30 centimetara. Vanjski izgled zida će ostati od vapneno-sedimentne stijene te se neće mijenjati.

Projekt je fnanciran sredstvima iz EU fondova, a nositelj projekta su Hrvatske vode. Procjenjena vrijednost radova je oko 10.000.000,00 kuna, a planirani početak radova je u proljeće 2021. godine.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.