VIJESTI

Izgradnja brana za obranu od poplava

Projekt je financiran iz EU fondova, a nositelj projekta su Hrvatske vode

Projekt je financiran iz EU fondova, a nositelj projekta su Hrvatske vode

U posljednjih nekoliko godina grad Hrvatska Kostajnica se sve češće bori sa poplavama koje se dešavaju najčešće u proljetnom i jesenskom periodu. S obzirom da se rijeka Una proteže dužinom cijeloga grada u trenutku porasta vodostaja rijeke Une pod ugrozom su brojne kuće. Do sada su se građani i civilna zaštita uspješno branile od poplava, ali su pritom ulagale velika sredstva te angažman velikog broja profesionalaca tako i volontera.

Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan uputio je zahvalu svima koji sudjeluju u obrani od poplava

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/07/BIŠČAN-1.mp3?_=1

 

 

S obzirom na sve češće  poplave u Hrvatskoj Kostajnici u tijeku je izrada  elaborata za postavljanje montažnih i čvrstih brana na rijeci Uni koje bi služile za obranu od poplava. Sa idejnim rješenjem upoznao nas je Dalibor Bišćan

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/07/BIŠĆAN-21.mp3?_=2

 

Montažna brana će se postavljati dužinom ulice Nina Marakovića ukoliko se ukaže potreba za istim točnije ukoliko dođe do ugroza od poplava. Detaljnije o radovima, gradonačelnik Bišćan

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/07/BIŠĆAN-3.mp3?_=3

 

Od ulice Kavrlja pa sve do ulice Ante Starčevića raditi će se obala utvrda iznad stogodišnjeg vodostaja rijeke Une.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/07/BIŠĆAN-4.mp3?_=4

 

U Unskoj ulici raditi će se rekonstrukcija postojećeg zida s time da će se njegova sredina povisiti za 30 centimetara. Vanjski izgled zida će ostati od vapneno-sedimentne stijene te se neće mijenjati.

Projekt je fnanciran sredstvima iz EU fondova, a nositelj projekta su Hrvatske vode. Procjenjena vrijednost radova je oko 10.000.000,00 kuna, a planirani početak radova je u proljeće 2021. godine.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version