Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Od 17. lipnja 34 oboljele osobe od bolesti Covid-19 u našoj županiji

Županijski stožer održao tiskovnu konferenciju

Županijski stožer održao tiskovnu konferenciju

Tiskovnu konferenciju održao je danas Stožer civilne zaštite naše županije. U   Sisačko-moslavačkoj županiji od 17. lipnja do danas trideset i četiri  su pacijenta kod kojih je dijagnosticirana zarazna bolest COVID-19, potvrdio je načelnik Stožera dr.sc. Roman Rosavec. Pet pacijenata su s područja grada Zagreba, šest pacijenata s područja grada Petrinje, trinaest pacijenata s područja grada Kutine (dvanaest pacijenata povezano sa zajedničkom proslavom u lokalnom OPG-u), pet pacijenta s područja grada Siska(riječ je o članovima jednog sportskog kluba koji su sudjelovali  na natjecanju izvan Siska ) , jedan pacijent je s područja Hrvatske Kostajnice, jedan pacijent s područja Donjih Kukuruzara, jedan pacijent s područja Dvora, jedan pacijent s područja grada Novske i jedan pacijent je s područja Martinske Vesi.

 

 

Sve službe okupljene u Stožer aktivno rade, ali najveća odgovornost je na nama samima, istaknuo je Rosavec.

 

 

Trenutno u samoizolaciji u našoj županiji 166 osoba, a na kućnom liječenju njih je 27, izvjestio je Robert Vukić iz PU sisačko-moslavačke .

 

 

Ocijenjujući medije kao najjače oružje u prijenosu točnih informacija građanima  ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo sisačko-moslavačke županije dr. Inoslav Brkić podsjeća

 

 

Aktivni oboljeli su uglavnom mlađe osobe, njihov je imunitet jači, pa je kod njih blaža klinička slika, dodaje dr. Brkić podsjećajući kako su na vrijeme, a kako bi se izbjegla zaraza osjetljivih skupina , zatvoreni za posjet  Domovi za starije i nemoćne osobe. Ravnatelj OB Sisak dr. Tomislav Dujmenović potvrdio je kako u sisačkoj bolnici nema oboljelih od bolesti Covid-19.

 

 

Zaključno iz Stožera sve građane pozivaju i dalje na odgovorno ponašanje i poštivanje mjera i preporuka Nacionalnog stožera .

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.