SMŽ

Od 17. lipnja 34 oboljele osobe od bolesti Covid-19 u našoj županiji

Županijski stožer održao tiskovnu konferenciju

Županijski stožer održao tiskovnu konferenciju

Tiskovnu konferenciju održao je danas Stožer civilne zaštite naše županije. U   Sisačko-moslavačkoj županiji od 17. lipnja do danas trideset i četiri  su pacijenta kod kojih je dijagnosticirana zarazna bolest COVID-19, potvrdio je načelnik Stožera dr.sc. Roman Rosavec. Pet pacijenata su s područja grada Zagreba, šest pacijenata s područja grada Petrinje, trinaest pacijenata s područja grada Kutine (dvanaest pacijenata povezano sa zajedničkom proslavom u lokalnom OPG-u), pet pacijenta s područja grada Siska(riječ je o članovima jednog sportskog kluba koji su sudjelovali  na natjecanju izvan Siska ) , jedan pacijent je s područja Hrvatske Kostajnice, jedan pacijent s područja Donjih Kukuruzara, jedan pacijent s područja Dvora, jedan pacijent s područja grada Novske i jedan pacijent je s područja Martinske Vesi.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/07/ST-1.mp3?_=1

 

Sve službe okupljene u Stožer aktivno rade, ali najveća odgovornost je na nama samima, istaknuo je Rosavec.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/07/ST-2.mp3?_=2

 

Trenutno u samoizolaciji u našoj županiji 166 osoba, a na kućnom liječenju njih je 27, izvjestio je Robert Vukić iz PU sisačko-moslavačke .

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/07/ST-3.mp3?_=3

 

Ocijenjujući medije kao najjače oružje u prijenosu točnih informacija građanima  ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo sisačko-moslavačke županije dr. Inoslav Brkić podsjeća

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/07/ST-4.mp3?_=4

 

Aktivni oboljeli su uglavnom mlađe osobe, njihov je imunitet jači, pa je kod njih blaža klinička slika, dodaje dr. Brkić podsjećajući kako su na vrijeme, a kako bi se izbjegla zaraza osjetljivih skupina , zatvoreni za posjet  Domovi za starije i nemoćne osobe. Ravnatelj OB Sisak dr. Tomislav Dujmenović potvrdio je kako u sisačkoj bolnici nema oboljelih od bolesti Covid-19.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/07/ST-5.mp3?_=5

 

Zaključno iz Stožera sve građane pozivaju i dalje na odgovorno ponašanje i poštivanje mjera i preporuka Nacionalnog stožera .

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version