Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Otvorena izložba “Tragovima prošlosti – 100. obljetnica mjesta Sigetac”

Autorica Elena Salaj Potočki okupila više generacija Sigečana

Autorica Elena Salaj Potočki okupila više generacija Sigečana

Izložbom starih fotografija, autorica izložbe „Tragovima prošlosti – 100. obljetnica mjesta Sigetac“, Elena Salaj Potočki,  u Galeriji POU Novska, okupila je generacije mještana.

 

 

Rijetke su izložbe koje privuku toliku pozornost, a na svečano otvorenje došle su generacije, na fotografijama prepoznavali svoje i svoje sumještane koji su zbog odmaka vremena nastalih fotografija na kojim su još bila djeca, sada već i sami u godinama.

Autorica,  Elena Salaj Potočki, posvetila je naselju Sigetac i svoj diplomski rad na Filozofskom fakultetu u Rijeci, „Usmeni iskazi stanovnika mjesta Sigetac o sjećanjima na mladost“.

– Izložba ima više ciljeva, predstaviti povijest i nekadašnji život Sigečana javnosti, potaknuti starije Sigečane na prisjećanje na prošlost, neka druga vremena, a mlađe na upoznavanje prošlosti svojih bližnjih putem fotografija, kazala je autorica.

 

SIGETAC_06

Od fotografija čuvanih godinama u obiteljima Sigeca, autorica je odabrala jedan dio, zbog starosti mnoge je trebalo tehnički obraditi, za tisak i uvećanja pripremio ih je Željko Sajko, djelatnik POU Novska. Nakon izložbe koja će trajati do kraja srpnja,fotografije će naći svoje mjesto na zidovima Mjesnog doma u Sigetcu.

Čestitajući mještanima stoljeće njihovog sela, gradonačelnik Marin Piletić je otvorio izložbu.

U subotu, 11. srpnja, Sigetac će svečano slaviti svojih 100 godina, programom koji je u i u kalendaru događanja „Ljeta u Novskoj“, sadržaja koje je pripremila TZ Grada Novske.

SIGETAC_08SIGETAC_03

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.