Kutina

U Kutini predstavljen projekt Poučna staza “Crkveni jarak”

Blizina gradu, bogatstvo flore i faune, te očuvanost prirode veliki su potencijali Moslavačke gore

Blizina gradu, bogatstvo flore i faune, te očuvanost prirode veliki su potencijali Moslavačke gore

Grad Kutina u suradnji s Turističkom zajednicom grada Kutine predstavio je danas  projekt Crkveni jarak , odnosno projekt uređenja poučne staza u regionalnom parku Moslavačka gora.

Grad Kutina zajedno s partnerima, planira intenzivniji turistički razvoj Regionalnog parka Moslavačka gora, no da bi ta ponuda dobila respektabilan udjel u ukupnom razvoju grada potrebna su velika ulaganja u infrastrukturu i to većim dijelom iz fondova EU.

 

 

Projektni tim, kojeg vodi Turistička zajednica grada Kutine, a čine ga suradnici iz područja turizma, geologije, arheologije, biologije, zaštite prirode, šumarstva, te predstavnici relevantnih ustanova i udruga, predložio je nekoliko turističkih atrakcija na Moslavačkoj gori za koje je potrebno napraviti projektnu dokumentaciju, a neki su već u izradi.

Jedan od takvih projekata je i Poučna staza „Crkveni jarak“, za što se trenutno izrađuje projektna dokumentacija,istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Kutine Ivana Grdić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/07/POUČNA-1.mp3?_=1

 

Projekt se prijavljuje na natječaj za provedbu Podmjere 8.5. „Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“ – provedba tipa operacije 8.5.2. „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture.

 

 

Projekti razvoja Moslavačke gore zahtjevni su u financijskom i operativnom smislu, te uključuju brojne programe i aktivnosti. Projekt poučne staze „Crkveni jarak“ prvi je u nizu projekata u sklopu inicijative turističkog razvoja Regionalnog parka Moslavačka gora.

Privikavajući se na novo normalno u ovoj koronakrizi naši su građani velika okupljanja zamijenili individualnim ili šetnjama prirodom u manjim skupinama, podsjetio je u ovoj prigodi gradonačelnik Kutine Zlatko Babić

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/07/POUČNA-2.mp3?_=2

 

„Blizina gradu, bogatstvo flore i faune, te očuvanost prirode veliki su potencijali Moslavačke gore koje moramo bolje iskoristiti. Zato ćemo okupljati sve koji mogu tome pridonijeti, koordinirat ćemo aktivnosti i približiti sve to našim građanima i posjetiteljima“ rekao je gradonačelnik grada Kutine Zlatko Babić.

 

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version