Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Uređuje se mjesno groblje u Krivaju

Vrijednost radova je 125.000 kuna

Vrijednost radova je 125.000 kuna

Djelatnici komunalnog poduzeća ‘Lipkom servisi’ iz Lipovljana izvode radove na uređenju mjesnog groblja u Krivaju. U tijeku su radovi na uređenju centralne staze groblja, uz glavno raspelo, te staze duž groblja za lakše dolaženje do grobova. Vrijednost ovih radova iznosi gotovo 125.000 kuna, a trošak uređenja financira se sredstvima iz proračuna Općine Lipovljani.

Kako od početka na groblju nisu planski ni pravilno ukopavani preminuli, teško je izgraditi stazu kroz groblje. Djelatnici ‘Lipkom servisa’ dobrano su se namučili dok su uspjeli iskopati trasu širine jednog metra za stazu. Lakše im je bilo iskopati prostor za centralnu stazu,  koja je šira i bit će popločena kockicama, dok će staza i prilaz groblju biti asfaltirani.

Nakon izvođenja zemljanih radova, položen je geotekstil i nasipan kamen kao nosivi sloj staza. Slijedi postavljanje rubnjaka, popločenje kamenim kockama i asfaltiranje. Očekuje se da radovi završe tijekom rujna, istaknuo je Davor Živković, direktor ‘Lipkom servisa’.

U proljeće ove godine, do mrtvačnice i do groblja u Krivaju od glavne prometnice, već je povučen vodovodni vod, kako bi mrtvačnica i groblje imali tekuću vodu, radi lakšeg održavanja i uređenja postavljenih spomenika, a uređeni su uz prilazni put i odvodni kanali. Sve u dogovoru s članovima Mjesnog odbora Krivaj i predsjednika odbora Mladena Jancetića.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.