Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

17 novih projekata u II. fazi projekta “Zaželi”

U obje faze projekta zaposlit će se preko 650 žena

U obje faze projekta zaposlit će se preko 650 žena

Projekt “Zaželi“ je program zapošljavanja žena  koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada i koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, partner je i u drugoj fazi projekta.

Predstojnica sisačkog Područnog ureda, Gordana Šegović

 

 

U okviru 22 projekta prve faze zaposleno je 339 žena, dok je u drugoj fazi kroz 17 novih projekata cilj zaposliti 315 žena.

Područni ured Sisak sve aktivnosti udruga i jedinica lokalne samouprave prati od samog početka pomažući im u detektiranju žena koje su najbolji kandidati u provedbi ovog zahtjevnog projekta, rekla je Šegović

 

 

Projektom „Zaželi“ ovim je ženama otvorena mogućnost kako obrazovanja, tako i osnaživanja što će uvelike utjecati na njihovo samopouzdanje i povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada, istaknula je predstojnica sisačkog Područnog ureda.

 

 

Program „Zaželi“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena.

 

 

Povezivanjem ovih dvaju osjetljivih kategorija; žena koje su bile dugotrajno nezaposlene i osoba kojima je pomoć najpotrebnija, projektom „Zaželi“ postignuta je svojevrsna deinstitucionalizacija socijalne pomoći čime će mnogi obuhvaćeni projektom odgoditi odlazak u organizirani smještaj jer će prijeko potrebnu pomoć dobiti kod svoje kuće.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.