VIJESTI

Bogati sadržaji za korisnike Doma za starije u Petrinji za vrijeme korona krize

Posjeti su zabranjeni

Posjeti su zabranjeni

Prema preporuci Stožera civilne zaštite od ponedjeljka su na dva tjedna potpuno zabranjeni posjeti domovima za starije i nemoćne osobe. U petrinjskom Domu posjeti su do sada bili omogućeni pod posebnim uvjetima.

Ravnateljica Magdalena Komes

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/09/KOMES-2.mp3?_=1

 

Ravnateljica je istaknula kako je trenutna situacija znatno lakša sada nego što je bila na početku izbijanja pandemije kada su djelatnici bili podijeljeni u dvije skupine, a korisnicima zabranjeni i izlasci i posjeti.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/09/KOMES-1.mp3?_=2

 

Petrinjski Dom trenutno broji 188 korisnika i 75 djelatnika. U jednom periodu bili su zabranjeni novi prijemi kako bi se spriječio prodor epidemije u Dom. U tome se i uspjelo jer Dom do sada nije imao niti jedan slučaj zaraze. Za vrijeme “lock-downa” koji je teško padao svim  korisnicima, podršku im je jednom prilikom pružio i ministar Božinović, načelnik Stožera civilne zaštite RH, navodi Komes

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/09/KOMES-4.mp3?_=3

 

Osim redovnih aktivnosti, u Domu nastoje prihvatiti suradnju različitih udruga kako bi brojnim projektima obogatili svakodnevicu svojih korisnika, ohrabrili ih i pomogli im da skrenu misli s epidemije i nove stvarnosti koja nam se svima nametnula.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/09/KOMES-3.mp3?_=4

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version