Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Industrijsko logistička zona – strateški projekt Grada Kutine

“Na raspolaganju smo svim budućim investitorima kroz servisne, potporne i financijske mjere”

"Na raspolaganju smo svim budućim investitorima kroz servisne, potporne i financijske mjere"

Strateškim projektom Grad Kutina kroči u gospodarsku obnovu – projekt je prihvaćen od gospodarstvenika te udruga s područja grada Kutine

Strateški projekt Kutine  je Industrijsko-logistička zona veličine 74h podijeljena na 7 parcela koja se nalazi u blizini ulaza na autocestu A3 i državne ceste D45 koja povezuje Kutinu s Mađarskom preko Virovitice. Zemljište u vlasništvu Grada Kutine predviđeno je za izgradnju industrijskih postrojenja, logističkih terminala velikih površina, skladišno – manipulativnih objekata i industrijskih postrojenja. Industrijsko-logistička zona je obuhvaćena prostornim planom i GUP-om Grada Kutine s proizvodnom i poslovnom gospodarskom namjenom te su na njoj formirane parcele za razvoj ciljanog gospodarstva.

Što se tiče stanja komunalne, energetske i prometne infrastrukture na samoj zoni osigurani su svi tehnički preduvjeti za izgradnju postrojenja te uz to postoji mogućnost spajanja na željeznički industrijski kolosijek s radom 24h na dan na lokaciji duljine oko 500 m. Uz to, provode se  projekti opremanja Zone potrebnom infrastrukturom te osiguravaju ostali uvjeti kako bi sama Zona mogla postići svoj puni kapacitet.

Gospodarskom obnovom, odnosno osposobljavanjem zone otvorila bi se radna mjesta, povećao bi se proračun , te realizirati niz projekata koji su od vitalne važnosti za Kutinu, projekti poput staračkog doma, dječjeg vrtića, jednosmjenski rad osnovnih škola na području cijeloga grada te niz drugih projekata. Na raspolaganju smo svim budućim investitorima kroz servisne, potporne i financijske mjere, poručuje gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Uz industrijsko-logističku zonu, Kutina ima i tri poduzetničke zone . Gradska uprava i ja kao gradonačelnik. dodaje Babić, nastojimo privući investitore, povećati kvalitetu života građana te biti u skladu s vremenom. Digitalizacija javne uprave, uključivanje građana u donošenje odluka oko korištenja gradskog proračuna te izdvajanjima za obrazovanje nastojimo transparentno donositi odluke i poticati sugrađane kako bi zajedničkom suradnjom stvorili grad za sve, zaključuje Babić.

Industrijsko-logistička zona, podsjetimo,  predstavljena je u lipnju 2020. godine gospodarstvenicima na Post-corona gospodarskom forumu te na niz sastanaka s predstavnicima udruga s područja grada Kutine koji podržavaju pokretanje Zone za dobrobit cijelog grada.

Sve detalje u vezi Zone možete pronaći na www.kind.hr


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.